ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βελτιώθηκε το κλίμα στην Ευρώπη

15:27 - 22 Οκτ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Οι αγορές περιμένουν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ - Κλείσιμο με μεικτά πρόσημα στην Ασία.

Σε θετικό έδαφος έχουν περάσει οι περισσότεροι δείκτες στην Ευρώπη εν όψει της ανακοίνωσης από τις ΗΠΑ για την αγορά εργασίας. Τα στοιχεία επρόκειτο να παρουσιαστούν στις αρχές Οκτωβρίου, ωστόσο το «κλείσιμο» του ομοσπονδιακού κράτους καθυστέρησε την ανακοίνωση. 
Στον εταιρικό τομέα, ο σουηδικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Tele2 AB είδε τη μετοχή του να κατακρημνίζεται κατά -12,09%, καθώς παρουσίασε σημαντικές απώλειες στα κέρδη της το τρίτο τρίμηνο. Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές της σουηδικής τράπεζας Swedbank ενισχύονται κατά +4,36%, καθώς η αγορά υποδέχθηκε «θερμά» τα οικονομικά της αποτελέσματα.
Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κερδίζει +0,14%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο +0,13%, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται +0,60%, ο CAC 40 στο Παρίσι ανεβαίνει +0,21 και ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη προσθέτει +0,13%.
Από την άλλη πλευρά, στη Μαδρίτη αντιστράφηκε το αρχικά θετικό κλίμα και ο Ibex 35 σημειώνει πτώση -0,33%.

Ασία

Με ανάμεικτά συναισθήματα περιμένουν οι αγορές τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, με τις αγορές της Κίνας να βυθίζονται, ενώ οι δείκτες στα υπόλοιπα χρηματιστήρια κρατήθηκαν σε θετικό έδαφος.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε -0,50%, καθώς παρασύρθηκε από τις απώλειες -3,59% που κατέγραψε η μετοχή της China Mobile. Η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο είδε τον αριθμό των συνδρομητών της να πέφτει κατά -3,7% και τα κέρδη της κατά -1,9% στο 9μηνο, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού, των αυξημένων επενδύσεων από τα δίκτυα και τις επιδοτήσεις συσκευών.

Αντίστοιχα, πτωτικό κλίμα επικράτησε στη Σαγκάη που έχασε -0,82%. Το κλίμα στο χρηματιστήριο επηρεάστηκε από την αύξηση των τιμών των ακινήτων στην Κίνα, που εκλήφθηκε αρνητικά από τους επενδυτές, ενώ την ίδια στιγμή απώλειες κατέγραψαν και οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, με την China Resources Land στο -1,10% και την China Overseas Land & Investment στο -1,035.

Εν τω μεταξύ, ενισχυμένο βγαίνει το δολάριο στη σημερινή συνεδρίαση απέναντι στο γεν, σημειώνοντας άνοδο +0,12% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος. Έτσι, ο Nikkei, αντλώντας δύναμη από το αποδυναμωμένο γεν, έκλεισε με άνοδο +0,13%, ο Kospi στη Σεούλ κέρδισε +0,15% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 πρόσθεσε +0,40%, που δέχθηκε ώθηση από τη μετοχή της BHP Billiton. Η μετοχή του μεταλλευτικού γίγαντα κέρδισε στην αγορά του Σίδνεϊ +2,35%.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:25 - 22 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.