ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ούριος άνεμος στις ευρωπαϊκές αγορές

11:21 - 01 Νοε 2013 | Σχόλια Αγοράς
Θετικές τάσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές ενώ μικτή είναι η εικόνα στην Ασία.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με επικεφαλής τον τίτλο της Vodafone, που κερδίζει 2,3%.

Ώθηση στη μετοχή έδωσε δημοσίευμα στον ξένο Τύπο, σύμφωνα με το οποίο, ο αμερικανικός κολοσσός τηλεπικοινωνιών AT&T εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για την εξαγορά του βρετανικού ομίλου.

Λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύεται κατά 0,1% στις 1.293,74 μονάδες, παραμένοντας κοντά στο υψηλό πενταετίας.

Απώλειες 3% καταγράφει,ωστόσο, η μετοχή της Royal Bank of Scotland, η οποία ανακοίνωσε σήμερα πως θα δημιουργήσει μια εσωτερική «κακή τράπεζα» που θα διαχειρίζεται το πιο ριψοκίνδυνο ενεργητικό της.

 

Ασιατικές αγορές

 

Στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας υποχώρησε ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές της Sony, της Nitto Denko, προμηθεύτριας της Apple, και της NTT Data, οι οποίες υποβάθμισαν τους στόχους για την κερδοφορία τους. Στον αντίποδα, ανοδικά κινήθηκαν οι τίτλοι των Panasonic και SoftBank.

Ο Nikkei υποχώρησε κατά 0,9% στις 14.201,57 μονάδες, διευρύνοντας τις απώλειες 1,2% στης Πέμπτης. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, πάντως, κατέγραψε άνοδο 0,8%, ενώ από τις αρχές του έτους έχει αυξηθεί κατά 37%.

Με πτώση 0,9% στις 1.183,03 μονάδες έκλεισε και ο ευρύτερος δείκτης Topix. Συνολικά, διακινήθηκαν 2,73 δισεκατομμύρια μετοχές, έναντι 2,81 δισ. κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.