ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοδος στη Wall μετά τα μάκρο

17:47 - 20 Νοε 2013 | Σχόλια Αγοράς
...αλλά απώλειες στην Ευρώπη.

Υψηλότερα κινείται σήμερα η Wall Street μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις και του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, εν αναμονή και της δημοσίευσης των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,06%, ο S&P 500 σημειώνει άνoδο 0,10% και 0,31% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,4% τον Οκτώβριο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες που έκαναν λόγο για αύξηση 0,1%, και και σε σύγκριση με μείωση 0,1% τον προηγούμενο μήνα.

Ξεχωριστά στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας έδειξαν ότι το κόστος ζωής μειώθηκε 0,1% τον περασμένο μήνα, απεικονίζοντας τα μικρότερα κόστη της αγοράς των καυσίμων, των αυτοκινήτων και των ειδών ένδυσης. Ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνει τρόφιμα και ενέργεια, αυξήθηκε 0,1%.

 

Τα αισιόδοξα σχόλια από τον απερχόμενο πρόεδρο της Federal Reserve, Μπεν Μπερνάνκι, χθες, δίνουν σήμερα ώθηση στην αγορά, η οποία περιμένει και την δημσοιοποίηση των πρακτικών της Fed.

 

Μιλώντας στην Ουάσιγκτον χθες το βράδυ , ο Μπερνάνκι δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τη  χαλαρή νομισματική πολιτική της για όσο διάστημα χρειαστεί , και θα αρχίσει να μειώνει τον ρυθμό αγοράς ομολόγων, μόνον όταν πειστεί ότι η βελτίωση της αγοράς εργασίας θα συνεχιστεί.

 

Στο μέτωπο των μετοχών,  η μετοχή της Lowe υποχωρεί 4,6% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας τρίτου τριμήνου, τα οποία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών της Wall Street.

 

Η μετοχή της Yahoo ενισχύεται 3,1% μετά την ανακοίνωση της αύξησης του σχεδίου επαναγοράς μετοχών κατά 5 δισ. δολάρια .

Η μετοχή της Deere επίσης ενισχύεται, κατά 2,17%, μετά την ανακοίνωση των κερδών του γ' τριμήνου τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις .

Η μετοχή της JPMorgan Chase συνεχίζει να κινείται και σήμερα ανοδικά, καταγράφοντας κέρδη 0,7% , κοντά στο υψηλό δεκαετίας, μετά την επίτευξη διακανονισμού-ρεκόρ ύψους 13 δισ. δολαρίων με τις ομοσπονδιακές και κρατικές αρχές, για την επίλυση του ζητήματος που αφορά της πωλήσεις ενυπόθηκων τίτλων κατά τη διάρκεια της στεγαστικής κρίσης.

 

Ευρώπη

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρεί 0,09%, ακολουθώντας ανάλογη τάση με αυτήν των ασιατικών και των αμερικάνικων αγορών. Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει πτώση 0,17%, ο DAX κινείται 0,03% χαμηλότερα, ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,05%, ενώ στο 0,27% και 0,09% διαμορφώνεται η πτώση στον ΙΒΕΧ 35 και στον FTSE MIB.

 

Οι επενδυτές εξακολουθούν να ψάχνουν για οποιαδήποτε ενδεχόμενη ένδειξη ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να ξεκινήσει τη μείωση του ρυθμού αγοράς ομολόγων σύντομα, που σήμερα διαμορφώνεται στα 85 δισ. δολάρια μηνιαίως.  

 

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον σήμερα συγκεντρώνει η δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

 

«Απόψε έχουμε το σημαντικότερο γεγονός της εβδομάδας, σε ότι αφορά τις αγορές, και αυτό είναι η δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της FOMC», όπως επισημαίνει η Έμιλι Νικόλ, οικονομολόγος της Daiwa Capital.

 

Ενώ η κατάθεση της Τζάνετ Γέλεν στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας την περασμένη εβδομάδα έδωσε κάποιες ενδείξεις σχετικά με την πιθανή πορεία της βραχυπρόθεσμης πολιτικής της Fed, τα πρακτικά θα  παρακολουθηθούν στενά από την αγορά για τυχόν ενδείξεις ως προς το πότε η ομοσπονδιακή τράπεζα σκέφτεται να ξεκινήσει το tapering, oπως προσθέτει η οικονομολόγος.

Μιλώντας στο ετήσιο δείπνο των μελών του National Economists Club στην Ουάσινγκτον, ο Μπερνάνκε δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική της για όσο διάστημα χρειαστεί και θα αρχίσει να μειώνει τον ρυθμό αγοράς ομολόγων μόνον όταν είναι βέβαιο ότι οι βελτιώσεις στην αγορά εργασίας θα συνεχιστούν.

 

Τα αμερικάνικα futures μετοχών έχασαν τα κέρδη τους μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, με τα futures του Dow Jones να υποχωρούν κατά 2 μονάδες από άνοδο της τάξης των 25 μονάδων πριν. Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν ήπιες απώλειες με τον S&P 500 να καταγράφει την πρώτη διήμερη πτώση του μήνα.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγο ανακοινώθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας, τα οποία αποκάλυψαν τις ανησυχίες για την δύναμη της βρετανικής οικονομικής ανάκαμψης, λόγω των προβλημάτων στην Ευρωζώνη και τις αδύναμες συνθήκες στο μέτωπο των καταναλωτικών δαπανών.

 

Ενώ η ανάκαμψη στη Βρετανία, από τις αρχές του έτους, ήταν ισχυρότερη από το αναμενόμενο, η ΒΟΕ σημειώνει πως υπάρχουν αβεβαιότητες για την διάρκειά της και πολλοί πτωτικοί κίνδυνοι. Τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην Ευρωζώνη καθώς και η ενδεχόμενη μείωση των δαπανών των νοικοκυριών, αποτελούν σημαντική απειλή στην βρετανική οικονομία.

Η απόφαση της διατήρησης του επιτικίου στο ρεκόρ του 0,5% και του προγράμματος αγοράς ομολόγων ήταν ομόφωνη.

Στο μέτωπο των μετοχών, η γερμανική Metro σημειώνει άνοδο της τάξης του 5,8%, μετά από την αναβάθμισή της από τη Citigroup και την Barclays.

 

Οι μετοχές της Wire Card υποχωρούν 3,5% μετά την υποβάθμισή τους από την Barclays σε equalweight  από overweight.

Οι μετοχές της Thyssenkrupp υποχωρούν 2% μετά από αναφορές στα μέσα ενημέρωσης ότι είχε έλθει σε συμφωνία να καταβάλει αποζημίωση στην Deutsche Bahn για τη συμμετοχή της σε καρτέλ. Υπήρχε επίσης η είδηση ​​ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες για την πώληση της αμερικάνικης μονάδας επεξεργασίας χάλυβα.

 

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.