ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street

17:52 - 26 Νοε 2013 | Σχόλια Αγοράς
Διακυμάνσεις στην Ευρώπη.


 

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις οικοδομικές άδειες του Οκτωβρίου, καθώς και τις τιμές κατοικιών του Σεπτμεβρίου, ενώ οι επενδυτές ψάχνουν για περαιτέρω ενδείξεις γύρω από το πότε η Fed μπορεί να κρίνει την οικονομία αρκετά ισχυρή για να ξεκινήσει το tapering.

 

O δείκτης Dοw Jones σημειώνει άνοδο 0,12%, ο S&P 500 κινείται 0,10% υψηλότερα, ενώ 0,08% είναι τα κέρδη για τον δείκτη Nasdaq.

Οι οικοδομικές άδειες αυξήθηκαν κατά 6,2% τον Οκτώβριο στις 1.034.000, με τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό από τον Ιούνιο του 2008, έναντι 925.000 που ήταν η εκτίμηση των αναλυτών, και 974.000 το Σεπτέμβριο.

 

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Housing Finance Agency,  οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,3% το Σεπτέμβριο, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, και κατά 8,5% σε ετήσια βάση.

 

Σε λίγη ώρα αναμένεται και η ανακοίνωση των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως ο δείκτης του Conference Board αυξήθηκε στις 72,6 μονάδες αυτόν τον μήνα, από 71,2 τον Οκτώβριο.

Οι μετοχές της Jos. A. Bank Clotheries σημειώνουν άνοδο 1% μετά την είδηση ότι η Wearhouse κατέθεσε προσφορά εξαγοράς της εταιρείας έναντι 55 δολαρίων ανά μετοχή, ή περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Η μετοχή της Tiffany ενισχύεται 6,6% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα κερδοφορίας και μετά την αύξηση των εκτμήσεών της για την κερδοφορία του συνόλου του έτους.

Η μετοχή της Workday ενισχύεται 11,35% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναμένει έσοδα 138 εκατ, δολαριων στο δ' τρίμηνο, την στιγμή που οι αναλυτές κένουν λόγο για έσοδα ύψους 129 εκατ. δολ.  

 

Ο Πωλ Ντίγκλ, οικονομολόγος στην Capital Economics , επισημαίνει ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών αναμένεται να σημειώσει ενίσχυση αυτό το μήνα, λόγω της ενίσχυσης της αγοράς εργασίας , των τιμών ρεκόρ των μετοχών και των χαμηλότερων τιμών της βενζίνης .

Η οικονομική ανάκαμψη φαίνεται να ενισχύεται από την ημέρα της λήξης του shutdown της κυβέρνησης, όπως προσθέτει. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν τον Νοέμβριο. Οι τιμές της βενζίνης έχουν παραμείνει κοντά στα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα και, επιπλέον , οι τιμές των μετοχών έχουν αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ . Ανησυχία , ωστόσο , αποτελεί πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων, όπως επισημαίνει.

 

Ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται σήμερα και αύριο να είναι μειωμένος, λόγω της αργίας την Πέμπτη για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

 

Ευρώπη

Με απώλειες  κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με τους επενδυτές να τηρούν μια πιο επιφυλακτική στάση μετά από το χθεσινό ράλι.

Ο δείκτης FTSE Eurofirst 300 υποχωρεί 0,39%, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από την αγορά κατοικίας των ΗΠΑ, τα οποία βάρυναν την επενδυτική εμπιστοσύνη, και έρηξαν τους τόνους τόσο τις αμερικάνικες όσο και στις ασιατικές αγορές.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί 0,42%, ο DAX καταγράφει απώλειες 0,04%, ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,35%, 0,82% χαμηλότερα κινείται ο ιταλικός FTSE MIB, ενώ οριακά κέρδη 0,1% σημειώνει ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35.

 

Οι τιμές του πετρελαίου, oι οποίες υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν, σταθεροποιούνται σήμερα,  καθώς οι επενδυτές εμφανίζοντια επιφυλακτικοί για το κατά πόσο  η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες προμήθειες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι θα μπορούσε να διευκολύνει κάποιες κυρώσεις προς στο Ιράν, το συντομότερο το Δεκέμβριο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χαγκ προειδοποίησε επίσης το Ισραήλ, το οποίο αντιτίθεται στην συμφωνία, κατά την υπονόμευσή της.

 

Ο Μάικλ Χιούσον, οικονομολόγος της CMC Markets, επισημαίνει ότι η απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου, η οποία πυροδότησε το ράλι της Δευτέρας στις αγορές της Ευρώπης, θα αντιστραφεί.

 

Οι αγορές των ΗΠΑ μείωσαν ταχύτητα χθες το βράδυ, παρά το γεγονός ότι προηγουμένως είχαν σημειώσει νέα επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές άρχισαν να τηρούν στάση αναμονής λόγω της επικείμενης αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών, όπως προσθέτει.

Εν τω μεταξύ, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ξεκίνησε μια έσχατη προσπάθεια να ανατρέψει την καταδίκη για φοροδιαφυγή που τον βαραίνει, επικαλούμενος νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι θα μπορούσαν να ανατρέψουν την ενοχή του. Ο Μπερλουσκόνι αντιμετωπίζει ψηφοφορία στη Γερουσία την Τετάρτη, για το αν θα αποβληθεί από την ιταλική πολιτική σκηνή, λόγω της καταδίκης που έλαβε νωρίτερα αυτό το χρόνο.

 

Την Κυριακή, ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο απέρριψε την έκκληση του Μπερλουσκόνι για απονομή χάριτος.

Στο μέτωπο των μετοχών, οι μετοχές της Remy Cointreau υποχωρούν 7,5% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα οικονομικά της αποτελέσματα είχαν πληγεί από τη ζήτηση στην Κίνα.

 

Οι μετοχές της Britvic ενισχύονται 3,9%, μετά την ανακοίνωση της αύξησης των λειτουργικών της     κερδών, για το σύνολο του έτους.

Οι μετοχές της Repsol σημειώνουν άνοδο 3,5%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι προσπαθεί να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για να λάβει αποζημίωση, μετά την κρατικοποίηση της ΥPF.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.