ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

15:51 - 29 Νοε 2013 | Σχόλια Αγοράς
Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές κινούνται υψηλότερα, μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στην Ευρωζώνη, με τον αριθμό των ατόμων χωρίς απασχόληση να έχει μειωθεί τον Οκτώβριο κατά το μεγαλύτερο ποσό, από τον Απρίλιο του 2011.

 

 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κινείται 0,07% υψηλότερα, ο FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,16%, ο DAX ενισχύεται 0,01%, ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,12%, ενώ στο +0,46% και στο 0,08% βρίσκονται ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB αντίστοιχα.

 

Ο ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, ενισχύθηκε ελαφρώς το Νοέμβριο, από 0,7% τον Οκτώβριο σε 0,9%, αν και παρέμεινε κάτω από το στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 

Επίσης, στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνης υποχώρησε στο 12,1% τον Οκτώβριο από 12,2% το Σεπτέμβριο.

 

Και οι δύο ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων μείωσαν σημαντικά τις ανησυχίες γύρω από την Ευρωζώνη και τον κίνδυνο αποπληθωρισμού, ως αποτέλεσμα της χαμηλής καταναλωτικής ζήτησης και των χαμηλών επιπέδων του τραπεζικού δανεισμού.

 

Το ποσοστό ανεργίας στην Ιταλία παρέμεινε σταθερό τον Οκτώβριο σε επίπεδα ρεκόρ και στο 12,5%,, ενώ το ποσοστό ανεργίας των νέων αυξήθηκε σε ένα νέο υψηλό του 41,2%.

 

Οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό σε περισσότερα από τρία χρόνια αυτό το μήνα, ενώ χθες η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε μέτρα για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης στην αγορά ακινήτων .

 

Στη Γερμανία , οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν απροσδόκητα τον Οκτώβριο , μειώνοντας έσι τον... ενθουσιασμό γύρω μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης .

 

Η Standard & Poors υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ολλανδίας σε « AA+ » από « ΑΑΑ » , ενώ αύξησε το outlook για τις οικονομίες της Ισπανίας και η της Κύπρου .

 

Όσον αφορά την Ολλανδία , ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε τις προοπτικές του για τη χώρα σταθερές , αλλά είπε ότι οι προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης ήταν ασθενέστερες από ό, τι αναμενόταν .

 

Η S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου σε «Β -/Β» από «CCC+/ C», υποστηρίζοντας ότι οι άμεσοι κίνδυνοι για το πρόγραμμα λιτότητας της Κύπρου, έχουν υποχωρήσει . Είπε ότι ήταν βέβαιη ότι η κυπριακή κυβέρνηση - έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τις δύο πρώτες αξιολογήσεις του προγράμματος λιτότητας - θα συνεχίσει να συμμορφώνεται με το πρόγραμμα.

 

Η S&P αναθεώρησε θετικά την προοπτική πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας- σε σταθερή από αρνητική - δηλώνοντας ότι η εξωτερική θέση της χώρας έχει βελτιωθεί και η ανάπτυξη συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς.

 

Η συναλλακτική δραστηριότητα κινείται σε χαμηλά επίπεδα καθώς οι  αγορές των ΗΠΑ παρέμειναν κλειστές χθες και καθώς οι διαχειριστές κεφαλαίων κλείνουν τα βιβλία τους για το μήνα. Η Wall Street θα ανοίξει σήμερα, αλλά η συνεδρίαση θα είναι μικρότερη χρονικά.

 

Στο μέτωπο των μετοχών, οι μετοχές της TeliaSonera υποχωρούν 2,11%,μετά την ανακοίνωση της άμεσης αποχώρησης του επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της.

 

Η μετοχή της Credit Agricole ενισχύεται 3,11% μετά την εισαγωγή της από την UBS στην λίστα με τις βασικές της προτιμήσεις στο ευρωπαϊκό περιβάλλον μετοχών.

 

Η μετοχή της Telecom Italia επίσης ενισχύεται, κατά 1,75% τοις εκατό , μετά την αύξηση της σύστασης της HSBC σε overweight  από ουδέτερη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.