ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στη Wall

18:03 - 04 Δεκ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Σε αρνητικό έδαφος κινείται η Wall Street μετά την ανακοίνωση σήμερα, του πρώτου από μια σειρά οικονομικών δεικτών, οι οποίοι θα μπορούσαν να δώσουν ενδείξεις σχετικά με το πώς θα κινηθούν τα στοιχεία για τις μισθοδοσίες που αναμένονται την Παρασκευή και με το πόσο σύντομα η Fed θα αρχίσει το tapering.

 

Aυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,22%, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,25% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,22%.

 

Τα στοιχεία της ADP για την απασχόληση το μήνα Νοέμβριο ήταν εντυπωσιακά καθώς έδειξαν πως 215.000 θέσεις εργασίας προστέθηκαν κατά τη διάρκεια του μήνα στον ιδιωτικό τομέα, από 184.000 τον Οκτώβριο, την στιγμή που ο οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει την δημιουργία 173.000 θέσεων εργασίας.

«Το σημαντικότερο θέμα για τη Fed αυτή τη στιγμή είναι το εσωτερικό ντιμπέιτ το οποίο αφορά την εστίαση στην  «σωρευτική πρόοδο» στην αγορά εργασίας  -όπως ορίζεται από το συνολικό ποσό των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από την αρχή της ποσοτική χαλάρωσης, ή την «σημαντική πρόοδο» - που ορίζεται από τους πολλούς μήνες όπου σημειώθηκε αύξηση περίπου 200.000 θέσεων εργασίας. Αυτό είναι που θα καθορίσει και την περαιτέρω δράση της», όπως επισημαίνει ο Πίτερ Μπούκβαρ, επικεφαλής αναλυτής στην Lindsey Group.

 

Όπως προσθέτει, η αγορά ομολόγων δεν περιμένει την Fed να αποφασίσει, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ άγγιξε το 2,83% ως... απάντηση στα σημερινά στοιχεία, μόλις 2 μονάδες βάσης μακριά από το επίπεδο που έκλεισε στις 17 Σεπτεμβρίου, την ημέρα πριν από την συνεδρίαση της Fed όπου δεν ανακοίνωσε κάποια αλλαγή πολιτικής.  

 

Επίσης σημαντικά είναι και τα στοιχέια του δείκτη ISM εκτός του κλάδου της μεταποίησης, ο οποίος παρακολουθεί την οικονομική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών. Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters προβλέπουν ότι ο δείκτης θα αγγίξει το 55,1 για το μήνα Νοέμβριο, λίγο κάτω από το 55,4 Οκτωβρίου του 55,4.

 

Σύμφωνα με τον Ντοτζ DΝτόρλαντ, επικεφαλή επενδύσεων στην Landor & Fuest Capital Managers, αυτή τη στιγμή οι επενδυτές βρήκαν μία ευκαρία να ρευστοποιήσουν κάποια από το κέρδη του πρόσφατου πολύ έντονου ράλι στην αγορά των ΗΠΑ.

 

Τα βλέμματα των επενδυτών είναι σήμερα στραμμένα στις τραπεζικές μετοχές, μετά την είδηση ότι η Επιτροπή επέβαλε 2,3 δις. δολάρια  πρόστιμο σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, για τη «νοθεία» των επιτοκίων από τους traders.

Οι τράπεζες στις οποίες θα επιβληθεί πρόστιμο είναι οι Citigroup, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland, η JPMorgan και η Societe Generale.

 

Αυτή την ώρα, η μετοχή της Citigroup υποχωρεί 1,6% ενώ η μετοχή της JP Morgan σημειώνει πτώση της τάξης του 0,7%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.