ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο "κόκκινο" η Wall

18:26 - 11 Δεκ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Με πτωτικές τάσεις κινείται αυτή την ώρα η Wall Street, με τους επενδυτές να προσπαθούν να «χωνέψουν» τις επιπτώσεις της συμφωνίας που «έκλεισε» χθες το βράδυ στο Κογκρέσο, η οποία αυξάνει ενδεχομένως την πιθανότητα μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed.

 

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται %, δείκτης S&P 500 σημείωνει άνοδο %, ενώ κέρδη % καταγράφει ο δείκτης Nasdaq.

Χθες, οι αμερικάνικοι δέιτκες σημείωσαν απλώλεις με τον Dow Jones να «χάνει» το επίπεδο των 16.000 μονάδων και τον S&P 500 να υποχωρεί από το ιστορικό υψηλό του.

 

Οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι κατέληξαν σε συμφωνία στο Κογκρέσο για τις δαπάνες του προϋπολογισμού για την επόμενη διετία, απομακρύνοντας έτσι τον κίνδυνο ενός νέου shutdown των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στα μέσα Ιανουαρίου.

Οι επενδυτές έχουν επίσης στραμμένη την προσοχή στο  χρονοδιάγραμμα της μείωσης του προγράμματος τόνωσης της αμερικανικής Federal Reserve, και ειδικά στην τελευταία συνεδρίαση της FOMC για το τρέχον  έτος, η οποία θα δθεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, στις 17 και 18 Δεκεμβρίου.

 

Στο μέτωπο των μετοχών,  οι μετοχές της  Costco υποχωρούν 2,19% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας α' τριμήνου, τα οποία κινήθηκαν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Η μετοχή της Joy Global υποχωρεί 3,59% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας, τα οποία απογούτευσαν την αγορά, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε επιπλέον, και το guidance του 2014, το οποίο επίσης κινήθηκε κάτω των εκτιμήσεων.

 

Η μετοχή της  Home Depot σημειώνει άνοδο 0,99% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι σχεδιάζει να πετύχει τους μακροπρόθεσμους οικονομικούς στόχους ένα χρόνο νωρίτερα από το αναμενόμενο, ενώ επιβεβαίωσε το guidance για το 2013.

 

Η μετοχή της Groupon ενισχύεται 4,08% μετά την αναβάθμισή της από την Wells Fargo σε «υπεραπόδοση», επικαλούμενη την επιτυχή επέκταση της εταιρείας και το σημαντικό μερίδιο αγοράς που έχει αποκτήσει πλεόν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.