ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτά πρόσημα στη Wall

20:59 - 13 Δεκ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Μεικτά πρόσημα στη Wall
Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στο αμερικανικό χρηματιστήριο,  καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για τη στάση της Fed αναφορικά με τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας. 

 

Ο δείκτης Dow σημείωσε κέρδη 0,10% στις 15.755 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,03% στις 1.775 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,06% στις 4.001 μονάδες. Ο Dow κατέγραψε πτώση 1,7% σε επίπεδο εβδομάδας. Εβδομαδιαίες απώλειες 1.7% κατέγραψε και ο S&P 500 ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,5%.

 

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall, επικράτησε "σκωτσέζικο ντούζ", καθώς τα θετικά πρόσημα του ανοίγματος μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του πρώτου δικομματικού προϋπολογισμού την τελευταία τετραετία, διαδέχτηκε η πτωτική τάση.

 

Αναλυτές δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους αναφορικά με τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία για τη συνάντηση της Fed την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την Πέμπτη τον προϋπολογισμό, το οποίο προβλέπει αυτόματες περικοπές δαπανών, προστατεύει προγράμματα, που χαίρουν της υποστήριξης των Δημοκρατικών, καθώς και φοροαπαλλαγές για τις εταιρείες, που έχουν ζητήσει οι Ρεπουμπλικάνοι. Το συμβιβαστικό νομοσχέδιο, πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία και να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Ομπάμα.

 

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού μειώθηκε 0,1% το Νοέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο, αντανακλώντας την πτώση στις τιμές ενέργειας. Ο δομικός δείκτης, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές ενέργειας και τροφίμων, ενισχύθηκε 0,1%.

 

Σε επίπεδο μετοχών, η μετοχή της Texas Industries κατέγραψε μεγάλα κέρδη 13,55%. 

 

Η Visa ενισχύθηκε 1,94%, η General Electric κατέγραψε άνοδο 1,07%, και η Boeing ενισχύθηκε 0,67%.

 

Αντιθέτως, η Microsoft υποχώρησε 1,45%, και η Cisco κατέγραψε απώλειες 1,32% .

Ευρώπη

Στην άλλ πλευρά του Ατλαντικού, οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν, την Παρασκευή, με μικρή πτώση στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από μια ημέρα αρκετά περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το εάν τελικά η Fed αποφασίσει ή όχι να αλλάξει το ρυθμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

 

Ο FTSEurofirst 300 έκλεισε 0,1% χαμηλότερα, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,08%, ο DAX σημείωσε απώλεις 0,12%,o CAC 40 κατέγραψε πτώση 0,23%, ενώ 0,01% και 0,11% υψηλότερα έκλεισαν ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB, αντίστοιχα.

 

Η μετοχή της RSA Insurance Group σημείωσε τις ισχυρότερες απώλειες στη βρετανική αγορά, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου , ενω΄πρόσθεσε ότι τα προβλήματα στην ιρλανδική της μονάδα θα επηρεάσουν αρνητικά τα κέρδη του 2013.

 

Στη Γαλλία, οι μετοχές της PSA Peugeot Citroen υποχώρησαν για μία ακόμη συνεδρίαση και έκλεισαν με βουτιά της τάξης του 11,69%, καθώς η General Motors ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το σύνολο της συμμετοχής της στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, ασκώντας έτσι περαιτέρω πίεση σε ότι αφορά τη συμφωνία της με την κινεζική εταιρεία Dongfeng Motor.

 

Εν τω μεταξύ, η Ιρλανδία ανακοίωσε την έξοδό της από το πρόγραμμα διάσωσης, με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Μάικλ Νούμαν, να δηλώνει πως το ότι η οικονομία αρχίζει και πατάει και πάλι στα πόδια της, αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα.

 

Σε άλλες οικονομικές ειδήσεις, η Τράπεζα της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι το χρέος της χώρας αυξήθηκε στο 93,4% του ΑΕΠ μεταξύ του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με τον στόχο του 94,2% για το του τέλος του έτους .

 

Η μετοχή της Home Retail έκλεισε με άνοδο 2% μετά την αναβάθμισή της σε "αγορά" από "διακράτηση" από την Deutsche Bank.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 00:40 - 14 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.