ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mεγάλη άνοδος στη Wall

18:27 - 16 Δεκ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Σε έντονα θετικό έδαφος κινείται η Wall Street, μετά τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία από την Ευρώπη και τα τελευταία στοιχεία για την μεταποιητικής δραστηριότητα και τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, τη στιγμή που οι επενδυτές προετοιμάζονται για την κρίσιμη τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed για το 2013, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Ο δείκτης Dow Jones αυτή την ώρα ενισχύεται 1,07%, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,86% και ο δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,86% επίσης.

 

Ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών Empire State διαμορφώθηκε στο 1 από -2,2 το Νοέμβριο, χαμηλότερα ωστόσο, από τις εκτιμηήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για ένα επίπεδο κοντά στο 5.

 

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ αναθεώρησε ανοδικά τα στοιχεία για την πορεία της παραγωγικότητας στο τρίτο τρίμηνο, η οποία σημείωσε αύξηση  της τάξης του 3% ετησίως, στον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών.

 

Πριν λίγο ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ, η οποία σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση από τον περασμένο Νοέμβριο, κατά 1,1% , ενώ η παραγωγή στον κλάδο της εξόρυξης και των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας σημείωσε αύξηση  0,1%  τον Οκτώβριο.

Η Fed θα ζυγίσει την ανάλυση των νέων στοιχείων από την αμερικάνικη οικονομία, εν όψει της διήμερης συνεδρίασής της που ξεκινάει αύριο, όπως επισημαίνει ο Πίτερ Μπούκβαρ, επικεφαλής αναλυτής στην Lindsey Group, αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα για το πότε η ομοσπονδιακή τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, που αγγίζει σήμερα τα 85 δισ. δολάρια μηνιαίως.

 

Η μετοχή της American International Group σημειώνει άνοδο 2,01% μετά την ανακοίνωση της ετιαιρείας ότι θα πουλήσει τις δραστηριότητές της στο λίζινγκ αεροπλάνων, στην AerCap Holdings.

 

Η μετοχή της Sprint ενισχύεται 2,96% μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η εταιρεία εξετάζει μία προσφορά για την T-Mobile στις ΗΠΑ.

 

Η μετοχή της Cirrus Logic υποχωρεί 2,76%, μετά την υποβαθμισή της από την Oppenheimer σε υποαπόδοση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.