ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεβαίνουν τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

13:33 - 18 Δεκ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Σε θετικό έδαφος κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν όλη την προσοχή τους στραμμένη στην σημερινή απόφαση της Fed για τη νομισματική πολιτική.

 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurofirst 300 ενισχύεται 0,2%, ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,28%, ο DAX καταγράφει κέρδη 0,69%, ο CAC κινείται 0,43% υψηλότερα, ενώ στο +0,67% και στο +0,89% διαπραγματεύονται ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB αντίστοιχα.


Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής, την στιγμή που τα ισχυρότερα οικονομικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες έχουν εντείνει τις εκτιμήσεις για μείωση σύντομα, του προγράμματος αγοράς ομολόγων.


Υπάρχουν προσδοκίες ότι ο πρόεδρος της Fed Μπεν Μπερνάνκε, ο οποίος θα προεδρεύει της τελευταίας του συνέντευξη Τύπου του σήμερα ως επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, θα μπορούσε να είναι λίγο πιο επιθετικός αν και πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως οι πιθανότητες είναι κατά μιας κίνησης προς το tapering αυτή τη στιγμή.

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Bank of America Merrill Lynch μόνο το 11% των fund managers “βλέπει” μείωση του προγράμματος τόνωσης σήμερα, ενώ το 32% αναμένουν μια τέτoια κίνηση τον Iανουάριο και το 42% τον Μάρτιο.

Ο Μαρκ Φάμπερ, συντάκτης και ο εκδότης του Boom & Doom και διάσημος γκουρού των αγορών, δήλωσε στο CNBC ότι η Fed δεν θα σταματήσει ποτέ πλήρως την ποσοτική χαλάρωση. Όπως πρόσθεσε, τα μέτρα τόνωσης θα συνεχιστούν, καθώς προγράμματα αυτά, συνήθως, μόλις εισαχθούν συνεχίζουν και διατηρούνται.


Η Fed θα ανακοινώσει την απόφασή της και τις τελευταίες τις οικονομικές προβλέψεις στις 21:00 ώρα Ελλάδος, ενώ στις 21:30 ακολουθεί η συνέντευξη Τύπου του Μπεν Μπερνάνκε.

 

Οι μετοχές της BP κινούνται στα ίδια με τα χθεσινά επίπεδα, παρά την είδηση ​​ότι η πετρελαϊκή εταιρεία έχει κάνει μια σημαντική ανακάλυψη στον Κόλπο του Μεξικού .


Η μετοχή της Vestas Wind ενισχύεται 3,85% μετά την είδηση ότι η εταιρεία ανεμογεννητριών έλαβε μια μεγάλη παραγγελία από τις ΗΠΑ.


Οι μετοχές της Electrolux σημειώνουν κέρδη 4,5%, μετά την αναβάθμισή τους από την UBS με σύσταση "buy " από " ουδέτερη ".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.