ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στη Wall μετά το πάρτι

16:58 - 19 Δεκ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Πτωτικά κινείται η Wall Street παρά την ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Fed ότι θα διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τα επιτόκια χαμηλά, στα πλαίσια της απόφασης της να ξεκινήσει από τον Ιανουάριο τη μείωση του προγράμματος αγορών ομολόγων, καθώς στοιχεία από την αγορά εργασίας ήταν ανησυχητικά.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,06%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 0,33%, ενώ απώλειες της τάξης του 0,34% καταγράφει ο Nasdaq.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των Αμερικανώνπου έκαναν πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, μια εξέλιξη που δημιουργεί ανησυχίες για την πορεία της αγοράς εργασίας η οποία είχε σημειώσει σημάδια βελτίωσης.

 

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 14 Δεκεμβρίου σημείωσαν αύξηση κατά 10.000, στις 379.000 αιτήσεις, το υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο, ενώ οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για 345.000 αιτήσεις.

Η Wall Street κατέγραψε ράλι χθες,  μετά την ανακοίνωση της απόφασης  της Fed, με τους δείκτες  Dow Jones και S&P 500 να κλείνουν σε νέα ιστορικά υψηλά.

 

Οι επενδυτές εξέλαβαν την απόφαση της κεντρική τράπεζας σαν ένδειξη εμπιστοσύνης στις προοπτικές της οικονομίας, ενώ την ίδια στιγμή καλωσόρισαν τη δέσμευση της Fed για χαμηλά επιτόκια για μια παρατεταμένη περίοδο.

 

H μετοχή του Facebook υποχωρεί 1,6% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι σχεδιάζει δημόσια προσφορά για 70 εκατ. μετοχές..

 

Η μετοχή της Oracle ενισχύεται 4,51% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας.

 

Η μετοχή της Target υποχωρεί 1,7% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι περίπου 40 εκατ. λογαριασμοί πιστωτικών καρτών πελατών της δέχθηκαν την επίθεση χάκερς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.