ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες σε Wall και Eυρώπη

18:04 - 16 Ιαν 2014 | Σχόλια Αγοράς
Σε αρνητικό έδαφος κινείται σήμερα η Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας, ενώ τα αποτελέσματα κερδοφορίας του δ' τριμήνου συγκεντρώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται σήμερα η Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας, ενώ τα αποτελέσματα κερδοφορίας του δ' τριμήνου  συγκεντρώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,36%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 0,28% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,22%. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 326.000  άτομα κατέθεσαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 328.000. Η μετοχή της Goldman Sachs υποχωρεί 1,03% παρόλο που τα αποτελέσματα δ' τριμήνου, όπου εμφάνισε κέρδη 4,60 δολαρίων ανά μετοχή, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για κέρδη 4,22 δολαρίων ανά μετοχή.

 

Η μετοχή της Citigroup καταγράφει πτώση 4,11% μετά τα αποτελέσματα κερδοφορίας που έδειξαν αύξηση κερδών στα 85 σεντς ανά μετοχή, από 38 σεντς ανά μετοχή στο δ΄ τρίμηνο του 2012, την στιγμή που οι αναλυτές τα τοποθετούσαν στα 95 σεντς

 

Η ΒlackRock ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 4,86 δολ. ανά μετοχή, από 3,93 δολ. ανά μετοχή πέρυσι. Η μετοχή της ενισχύεται 3,08%.

Η μετοχή της Best Buy σημειώνει βουτιά μετά την δημοσίευση των πωλήσεων κατά την περίοδο των εορτών, οι οποίες ήταν πολύ αδύναμες.

Αξίζει να αναφέρουμε πως μόλις 31 εταιρείες από τις 500 του δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα αποτελέσματα, με τις 20 από αυτές να νικούν της εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

«Το ενδιαφέρον που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο κλάδος που δεν κατάφερε να νικήσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη και τα έσοδα, ήταν αυτός του λιανικού εμπορίου, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ήμισυ των  απογοητεύσεων μέχρι στιγμής», όπως σημειώνει ο αναλυτής της Deutsche Bank, Τζιμ Ρέιντ.

 

«Σαφώς είναι ακόμα πολυ νωρίς, αλλά αυτό είναι μια τάση που αξίζει να σημειωθεί μετά από μια σειρά από πρόσφατες υποβαθμίσεις κερδών και αστοχίες από τις εταιρείες του κλάδου» όπως πρόσθεσε.
 
Ο Μπεν Μπερνάνκε θα δώσει σήμερα μία από τις τελευταίες ομιλίες του ως επικεφαλής της Fed, με τίτλο «Η Fed χθες, σήμερα και αύριο», σε μια εκδήλωση που φιλοξενείται από το Ίδρυμα Brookings στην Ουάσιγκτον. Άλλοι ομιλητές περιλαμβάνουν τον επικεφαλής της Fed στο Σαν Φρανσίσκο, Τζον Γουίλιμας, των πρώην Αναπληρωτή Διοικητή της Τράπεζα της Αγγλίας Πολ Τάκερ και τον Κένεθ Ρόγκοφ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

 

Ευρώπη

Με πτωτικές τάσεις κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά το ισχυρό χθεσινό ράλι που έστειλε τον πανευρωπαϊκό δείκτη σε υψηλά 5,5 ετών και τον ιταλικό δείκτη να «χτυπήσει» για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι του 2011, τις 20.000 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 κινείται με πτώση %, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,04%, ο DAX καταγράφει πτώση 0,05%, ο CAC 40 υποχωρεί 0,19%, ενώ στο -0,08% και στο -0,35% βρίσκονται ο ΙΒΕΧ 25 και ο FTSE MIB.

 

«Ένα πρόβλημα είναι ότι όλοι είναι αισιόδοξοι (bullish) για την αγορά» τονίζει ο Λούις ντε Φελς, διαχειριστής κεφαλαίων της Raymond James Financial. Η μεταβλητότητα θα εξακολουθήσει να είναι αρκετά υψηλή. Δεν θα έχουμε μία σταθερή, μακροχρόνια ανοδική κίνηση στην αγορά. Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα, αλλά στο σύνολο του έτους θα σημειωθεί κρατά ικανοποιητική άνοδο, όπως προσθέτει.

 

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, στο 0,8% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο και κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Η Ισπανία άντλησε 2,662 δισ. ευρώ από τριετή ομόλογα (λήξεως το 2017) με την απόδοση να αγγίζει το ιστορικό χαμηλό των 1,620%.

 

Οι μετοχές της United Utilities σημειώνουν ράλι της τάξης του 4% καθώς η Citigroup και η Morgan Stanley αύξησαν τις προοπτικές τους για την εταιρεία.

Οι μετοχές της Home Retail ενισχύοντας κατά 2,6%, μετά την ανακοίνωση ότι σημείωσε την καλύτερη εορταστική περίοδο στο μέτωπο των πωλήσεων, εδώ και 10 χρόνια.


Οι μετοχές της AB Foods υποχωρεί 0,9% μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις της εταιρείας ήταν πολύ πιο αδύναμες από το αναμενόμενο.

 

Οι μετοχές της Dixons υποχωρούν 2,3%, καθώς η εταιρεία προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις της αναμένεται να επιβραδυνθούν το 2014.

 

Οι μετοχές της Aberdeen Asset Management σημειώνουν βουτιά 4% μετά την ανακοίνωσε ότι οι πελάτες της απέσυραν 4,4 δισ. στερλίνες κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του 2013 , καθώς το κλίμα στράφηκε εναντίον των αναδυόμενων αγορών.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.