ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στις ευρωαγορές

20:13 - 29 Ιαν 2014 | Σχόλια Αγοράς
Απώλειες στις ευρωαγορές
Αρνητικά πρόσημα και στη Wall.

Με απώλειες έκλεισαν την Τετάρτη οι ευρωπαϊκές αγορές και στα χαμηλά έξι εβδομάδων, ακυρώνοντας τα κέρδη που κατέγραφαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς οι παγκόσμιες αγορές περιμένουν την ανακοίνωση πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, την στιγμή που οι αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές επέστρεψε με την εκ νέου διολίσθηση της τουρκικής λίρας.

 

Ο πανευρωπαϊκός FTSEurofirst 300 Index υποχώρησε 0,59%, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,43%, ο DAX κατέγραψε πτώση 0,75%, ο CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,67%, ενώ στο +0,17% και στο -0,57% έκλεισαν ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB.

 

H Fed αναμένεται στι 21.00 ώρα Ελλάδος να ανακοινώσει την απόφαση της νομισματικής της πολιτικής, όπου αναμένεται να μειώσει κατά περαιτέρω 10 δισ. δολάρια το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς assets, που τώρα διαμορφώνεται στα 75 δισ. δολάρια το μήνα.

 

Το κλίμα, επίση,ς επιδεινώθηκε μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, ότι η οικονομική ανάκαμψη της Βρετανίας πρέπει ακόμη να τρέξει κι άλλο πριν εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής της νομισματικής πολιτικής. «Ακόμα κι αν η απασχόληση αυξάνεται και η ανεργία έχει μειωθεί, η ανάκαμψη πρέπει να τρέξει κι άλλο πριν γίνει σκόπιμο να εξεταστεί η αλλαγή της νομισματικής πολιτικής», όπως δήλωσε.

 

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, η έρευνα καταναλωτικού κλίματος GfK στη Γερμανία για τον Φεβρουάριο εξέπληξε ανοδικά, με τον εν λόγω δείκτη να σημειώνει άνοδο 8,2%.

 

Τα στοιχεία από την Ευρωζώνη έδειξαν ότι ο δανεισμός προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μειώθηκε το Δεκέμβριο και η αύξηση της προσφοράς χρήματος, επιβραδύνθηκε απότομα. Τα νέα αυτά στοιχεία θα προσθέσουν πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να κάνει περισσότερα για να στηρίξει την αδύναμη οικονομία της ευρωζώνης.

 

Οι μετοχές της Novartis έκλεισε με κέρδη 0,70% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε τις αισιόδοξες προοπτικές της για το τρέχον έτος και αύξησε το μέρισμά της.

 

Οι μετοχές της Anglo American ενισχύθηκαν 5,73% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν ότι η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος έχει αυξηθεί περισσότερο από ό, τι αναμενόταν και η παραγωγή χαλκού χτύπησε ένα νέο ρεκόρ τριμήνου.

 

Οι μετοχές της Mulberry υποχώρησαν 27,29% καθώς η εταιρεία εξέδωσε προειδοποίηση για την κερδοφορία της.

 

Οι μετοχές Fiat έκλεισαν με πτώση 4,11% καθώς η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις για κέρδη της το 2014, τονίζοντας την αδυναμία στη αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Wall

Πτωτικά κινείται η Wall Street λόγω των απογοητεύσεων από τα αποτελέσματα κερδοφορίας των εταιρειών καθώς και την ενίσχυση των ανησυχιών στις αναδυόμενες αγορές, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στην ανακοίνωση της απόφασης της Fed.

 

O δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,79%, ο δείκτης S&P σημειώνει πτώση 0,53% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,39%.
«Οι κινήσεις στις οποίες προχωρούν οι κεντρικές τράπεζες στις αναδυόμενες αγορές, όπως η Ινδία, η Τουρκία και η Νότιος Αφρική, με επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, είναι η σωστή κίνηση για το βραχυπρόθεσμο διάστημα, αλλά μπορεί να κάνουν μεγάλη ζημιά στην οικονομική ανάπτυξη δήλωσε ο Πίτερ Μπούκβαρ, επικεφαλής αναλυτής στην Lindsey Group.

 

H μετοχή της Yahoo υποχωρεί 6,46%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας δ' τριμήνου όπου σημείωσε μεν αύξηση κερδών στα 348,2 εκατ. δολάρια, ωστόσο τα έσοδα της υποχώρησαν κατά 5,9% στα 1,27 δισ. δολάρια.

 

Η μετοχή της AT&T σημειώνει πτώση 4,33%, παρόλο που στα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου η εταιρεία σημείωσε κέρδη από ζημιές ένα χρόνο νωρίτερα, λόγω της σημαντικής αύξησης των συνδρομητών και του έκτακτου κέρδους ύψους 7,6 δισ. δολ. από λογιστικές προσαρμογές.

 

Για κάθε μία μετοχή που σημειώνει άνοδο, τέσσερις υποχωρούν την Τετάρτη στη Wall Street, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 281 εκατ. δολάρια, και τον όγκο στα 78 εκατ. τεμάχια.

 

Η απόφαση της Fed αναμένεται στις 21:00 ώρα Ελλάδος όπου ευρέως εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει νέα μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, κατ 10 δισ. δολάρια μηνιαιώς. Οι επενδυτές θα περιμένουν επίσης να δουν εάν η Fed θα μειώσει το επίπεδο-στόχο του 6,5% για την ανεργία, που έχει θέσει ως εκκίνηση του γύρου αύξησης των επιτοκίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.