ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και πάλι πάνω η Wall

18:29 - 30 Ιαν 2014 | Σχόλια Αγοράς
Ανοδικά κινείται σήμερα η Wall Street, μετά την ανκοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ δ' τριμήνου της αμερικάνικης οικονομίας, με του επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα και στον χορό των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τα κέρδη της Facebook να ξεχωρίζουν.

Kai p;ali p;anv h Ο δείκτης  Dow Jones ενισχύεται 0,48%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,71% και ο δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 1,12%.

Η μετοχή του Facebook σημειώνει κέρδη 14,72%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας τα οποία ήταν κατά πολύ ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Συγκεκριμένα, η εταιρεία σημείωσε κέρδη ύψους 523 εκατ. δολαρίων από 64 εκατ. δολάρια στο δ΄ τρίμηνο του 2012. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 2,59 δισ. δολάρια από 1,59 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

 

Η μετοχή της της Visa ενισχύεται 1% μετά την αύξηση 9% στα κέρδη α΄ τριμήνου, και στα 1,41 δισ. δολάρια, ενώ  τα έσοδα αυξήθηκαν 11% στα 3,16 δισ. δολάρια.

 

Η μετοχή της Google καταγράφει άνοδο 2,3% μετά την ανακοίνωση της πώλησης της μονάδας κατασκευής συσκευών κινητών τηλεφώνων Motorola,  στην κινεζική Lenovo, έναντι 2,91 δισ. δολ.

 

To αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ δ' τριμήνου των ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 3,2% ετησίως, χάρη στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών και την ενίσχυση των επιχειρηματικών επενδύσεων.

 

Επίσης, κατά 19.000 αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, και ανήλθαν στις 348.000 για την εβδομάδα που έληξε τις 25 Ιανουαρίου, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Δεκεμβρίου.

 

«Το γεγονός ότι η αμερικάνικη οικονομία μπόρεσε να σημειώσει ανάπτυξη άνω του 3% σε ένα τρίμηνο όπου οι κρατικές δαπάνες μειώθηκαν πάρα πολύ, είναι αναμφισβήτητα θετικό», όπως σημειώνει Νταν Γκρίνχαους, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής στην BTIG. «Οι ανησυχίες για τις αναδυόμενες αγορές είναι το κυρίαρχο θέμα. Στο βαθμό που αυτό παραμένουν περιορισμένες, η διόρθωση δεν αναμένεται να συνεχιστεί», όπως πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.