ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικά γύρισαν τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

15:19 - 03 Φεβ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας την τάση που επικράτησε στην αγορά της Ασίας, με την εβδομάδα να είναι γεμάτη από ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων, ενώ οι επενδυτές έχουν παράλληλα το βλέμμα στραμμένο και στην συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρεί 0,20%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει απώλειες 0,21%, ο δείκτης DAX κινείται 0,41% χαμηλότερα, ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,36%, ενώ στο -0,6% και στο -0,57% κινούνται ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB.

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας συνεδριάζουν την Πέμπτη, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή της νομισματικής πολιτικής των δύο κεντρικών τραπεζών.

 

Οι ασιατικές μετοχές ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο σε σχετικά αδύναμη βάση, μετά από στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο και που έδειξαν ότι η ανάπτυξη στα εργοστάσια της Κίνας υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών τον Ιανουάριο. Οι όγκοι συναλλαγών ήταν υποτονικοί με πολλές ασιατικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ , να είναι κλειστές λόγω της αργίας για το σεληνιακό Νέο Έτος .

 

Η FTEurofirst 300 υποχώρησε 1,9% στην πρώτη μηνιαία πτώση από τον Αύγουστο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την επίδραση της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στην Κίνα και των άλλων αναδυόμενων αγορών, καθώς και για την μείωση της νομισματικής τόνωσης από την Fed.

 

Οι μετοχές της Ryanair, της μεγαλύτερης σε αριθμό επιβατών αεροπορικής εταιρείας στην Ευρώπη, ενισχύεται 4%. Αν και ανακοίνωσε τις μεγαλύτερες απώλειες τρίτου τριμήνου εδώ και πέντε χρόνια, με πτώση ναύλων 9% σε μέσο όρο, η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι ο ανταγωνισμός τιμών στην ευρωπαϊκή ήπειρο περιορίζεται και οι κρατήσεις αυξάνονται.

 

Η ισπανική Bankia ανακοίνωσε καθαρά κέρδη του 2013 στα 509 εκατομμύρια ευρώ, κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών για κέρδη 530 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, ανέφερε ανάκαμψη των χορηγήσεων, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να αγγίζουν τα 690 εκατομμύρια ευρώ κατά το τέταρτο τρίμηνο, αυξημένα κατά 7% από το προηγούμενο τρίμηνο. Οι μετοχές της ενισχύονται 0,5%.

 

Η Lloyds Banking Group δήλωσε ότι θα ανακοινώσει καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το 2013, αλλά επίσης είπε ότι θα κρατήσει 1,9 δισ. στερλίνες για την αποπληρωμή των αποζημιώσεων των πελατών της για τις αντικανονικές πωλήσεις χρηματιστηριακών προϊόντων. Οι μετοχές της υποχωρούν 2,3%

 

Η μετοχή της ελβετικής Julius Baer διαπραγματεύεται 2% χαμηλότερα καθώς αν και ανακοίνωσε 19% αύξηση στα ετήσια κέρδη του 2013, ήταν πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.