ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall: Ελαφρώς πτωτικά

18:00 - 03 Φεβ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Σε ελαφρώς πτωτικό έδαφος κινείται η Wall Street μετά το κλείσιμο ενός αρκετά δύσκολου μήνα την Παρασκευή, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στα στοιχεία του κλάδου της μεταποίησης των ΗΠΑ, μετά τα απογοητευτικά αντίστοιχα στοιχεία από την Κίνα.

 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,03%, ο , S&P 500 σημειώνει πτώση 0,24% και ο δείκτης Nasdaq κινείται 0,32% χαμηλότερα.

Τα στοιχεία του μεταποιητικού κλάδου της Κίνας ενίσχυσαν τις  ανησυχίες ότι η οικονομία της επιβραδύνεται, καθώς ο επίσημος δείκτης ΡΜΙ της χώρας, υποχώρησε στις 53,4 μονάδες τον Ιανουάριο από  54,6 μονάδες το Δεκέμβριο.

Ο δείκτης των υπηρεσιών σημείωσε επίσης πτώση, στις 51,5 μονάδες τον Ιανουάριο από 52,5 μονάδες το Δεκέμβριο και ο δεικτής των κατασκευών υποχώρησε στις 61 από τις 62,6 μονάδες τον Δεκέμβριο.Ο δείκτης των νέων παραγγελιών υποχώρησε στις 50,9 μονάδες από 51 μονάδες τον Δεκέμβριο.

Το ISM αναμένεται ότι θα ανακοινώσει μικρή ενίσχυση της μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο και ο αντίστοιχος δείκτης θα διαμορφωθεί στις 56 μονάδες από 56,5 μονάδες τον Δεκέμβριο.

Η μετοχή της Herbalife ενισχύεται 1,83% μετά την ανακοίωνση της εταιρείας ότι προχωρά σε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

«Οι οικονομίες των αναπτυγμένων χωρών έχουν πολύ καλύτερη πορεία πλέον, αλλά η αγορά το έχει ήδη αποτιμήσει αυτό», όπως σημειώνει ο Τζον Χέινς, αναλυτής της Investec Wealth & Investment. Οπως προσθέτει, χρειάζεται να σημειωθει ισχυρή ανάπτυξη της κερδοφρίας των εταιρειών για να κινηθεί η αγορά υψηλότερεα. Θα είναι δύσκολη η διαδρομή, αλλά η πορεία θα είναι ανοδική και όχι πτωτική, όπως τονίζει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.