ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στις ευρωαγορές

21:40 - 06 Φεβ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Κέρδη στις ευρωαγορές
Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσουν αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός FTSEurofirst 300 σημείωσε άνοδο +1,4% , ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε στο + 1,54% στις 9256 μονάδες, ο γαλλικός CAC στο +1,71% στις 4,188 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE έκλεισε 1,55% υψηλότερα στις 6558 μονάδες.

 

Στην ομιλία του, o Μάριο Ντράγκι επανέλαβε ότι η Ευρωτράπεζα είναι έτοιμη να αναλάβει δράση εάν χρειαστεί. Η ΕΚΤ άφησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 0,25% στην πρώτη συνεδρίαση του χρόνου, όπως ανέμεναν οι περισσότεροι αναλυτές. Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης, καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 0,25%, 0,75% και 0,00% αντιστοίχως.

 

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε ότι θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα εάν οι προοπτικές για τον πληθωρισμό επιδεινωθούν ή επαναληφθεί η αναταραχή στις αγορές συναλλαγματικών ισοτιμιών. "Παραμένουμε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε σε μεγάλο βαθμό τη χαλαρή νομισματική πολιτική και να δράσουμε εάν χρειαστεί", είπε ο Ντράγκι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη Φρανκφούρτη. "Διατηρούμε τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής μας. Συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι τα επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στο τωρινό ή σε χαμηλότερα επίπεδα.

 

Νωρίτερα, η Τράπεζα της Αγγλίας, άφησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο ιστορικά χαμηλό επιτόκιο του 0,5%. Ανέπαφο διατηρείται και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης των 375 δις. στερλινών.

 

Σε επίπεδο μετοχών, η Credit Suisse σημείωσε πτώση 1,1%. H μετοχή της Alcatel Lucent εκτοξεύτηκε κατά 9,6%. Η Daimler ενισχύθηκε 3,4% και η Volvo σημείωσε άνοδο 4,8%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.