ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις στη Wall

17:16 - 20 Φεβ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Ελαφρώς ανοδικές τάσεις στη Wall
Με ελαφρώς ανοδικές τάσεις κινείται η Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις ανακοίνωσεις οικονομικών στοχείων, ειδικά από το μέτωπο της αγοράς εργασίας, καθώς και στον χορό αποτελεσμάτων των εταιρειών, οποίος συνεχίζεται.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,02%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,08% και ο δείκτης Nasdaq κινείται 0,06%υψηλότερα.

 

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησε την εβδομάδα που έληξε στις 15 Φεβρουαρίου, την στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν μικρή αύξηση. Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 3.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 336.000.

 

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ σημείωσε μικρή άνοδο τον Ιανουάριο, κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης.

 

Η μετοχή του Facebook υποχωρεί 1,4% λόγω της αιφνιδιαστικής κίνησης της εταιρείας να εξαγοράσει την εφαρμογή WhatsApp, σε μια συμφωνία συνολικής αξίας 19 δισ. δολαρίων.

 

Η μετοχή της Wal-Mart Stores υποχωρεί 1,61%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα κέρδη της για την τρέχουσα χρήση θα είναι χαμηλότερα των προβλέψεων, υπογραμμίζοντας έτσι της δυσκολιες που αντιμετωπίζει η εταιρεία του τελευταίο διάστημα. Παράλληλα ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα δ' τριμήνου, με τα κέρδη και τα έσοδα να είναι πολύ κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών της Wall Street.

 

Οι μετοχές της κατασκευάστριας ηλεκτρονικών αυτοκινήτων Tesla Motors σημειώνουν άνοδο 8,55% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων κερδοφορίας δ' τριμήνου. Στην ευρωπαϊκή αγορά και στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, η μετοχή της Tesla σημειώνει άνοδο 9%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.