ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στη Wall

02:00 - 28 Φεβ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Κέρδη στη Wall
Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όπου ο δείκτης S&P 500 κατέκτησε νέα ιστορικά υψηλά, ενώ η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, έδωσε ώθηση στην αμερικανική αγορά να ξεπεράσει ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ που «κυνηγούσε» εδώ και τρεις ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,46% στις 16.272,71 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,63% στις 4.318,93 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,50% στις 1.854,29 μονάδες.

 

Κατά την κατάθεση της στο Κογκρέσο, η πρόεδρος της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν, επισήμανε ότι τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί δείχνουν ότι εξασθενεί η κατανάλωση, με μεγαλύτερο ρυθμό από αυτόν που ανέμεναν οι αναλυτές. Μάλιστα, δεν απέκλεισε η Fed να αναθεωρήσει το ρυθμό σταδιακής άρσης της στήριξης της οικονομίας, σε περίπτωση που οι συνθήκες το επιβάλουν.

 

Οι δηλώσεις αυτές καλλιέργησαν τις προσδοκίες ότι η Fed θα συνεχίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, με τους επενδυτές να τοποθετούνται με την προοπτική ότι η ρευστότητα θα παραμείνει επαρκής στην οικονομία, τροφοδοτώντας το ράλι στις κεφαλαιαγορές.

 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 1% υποχώρησαν τον Ιανουάριο του 2014 οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πολύ μεγαλύτερη πτώση της τάξεως του 2,5%. Παράλληλα, κατά 14 χιλ. αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, στις 348 χιλ., φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Ο μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, παρέμεινε αμετάβλητος στις 338.250 αιτήσεις.

 

Νέο ράλι για τη J.C. Penney, κατέγραψε κέρδη 25,3%, καθώς ανακοίνωσε χαμηλότερες των προσδοκιών ζημίες το δ΄ τρίμηνο του 2013.
Με κέρδη 9,4% έκλεισε και η φαρμακευτική Mylan, καθώς ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή στα 78 σεντς, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 75 σεντς.

 

Στον αντίποδα η Valero, η οποία υποχώρησε κατά 4,4%, μετά την υποβάθμιση της σύστασης της από την Credit Suisse, σε "ουδέτερη" από "αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.