ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mικτές τάσεις στη Wall, μετά το ιστορικό ρεκόρ του S&P

17:32 - 05 Μαρ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Μικτές τάσεις σημειώνονται στους δείκτες της Wall Street, μετά το νέο ιστορικό ρεκόρ του S&P 500 χθες, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχεών μετά τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία της ADP για τις θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ.

 

 

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,05%, ο S&P 500 καταγράφει μικρή άνοδο 0,03% και ο Nasdaq κινείται 0,03% υψηλότερα.

Ο S&P 500 σηεμίωσε ράλι της τάξης του 1,5% χθες, την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό του για φέτος μετά τα σχόλια από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τα οποία ενίχυσαν τις ελπίδες ότι η κρίση στην Ουκρανία κρίση δεν θα επιδεινωθεί, τουλάχιστον άμεσα.

 

Ο Τζον Κέρι θα συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σήμερα στο Παρίσι για να συζητήσουν την κρίση. Οι ΗΠΑ εξατάζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τη βοήθεια προς την κυβέρνηση στο Κίεβο. Ο Πούτιν είπε χθες πως δεν βλέπει καμία άμεση ανάγκη να εισβάλει Ουκρανία , αν και διατήρησε το δικαίωμα για στρατιωτική δράση για την υπεράσπιση των Ρώσων στην περιοχή .

 

«Οι αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πολύ ανθεκτικές σε τέτοια γεγονότα, όπως σημειώνει ο Patrick Spencer, επικεφαλής μετοχών της Robert W. Baird & Co στο Λονδίνο. «Η μεταβλητότητα σίγουρα είναι υπαρκτή, το κλειδί. Για τις αγο΄ρες αυτή τη στιγμή είναι η πολιτική των κεντρικών τραπεζών γύρω από τα επιτόκια. Το περιβάλλον της οικονομικής ανάπτυξης δείχνει σημάδια δύναμης και αυτό κρατά τις αγορές μακριά από ένα βαρύ

sell-off», όπως προσθέτει.

 

Στα μακρο της ημέρας, οι αμερικανικές επιχειρήσεις συνέχισαν να προσθέτουν νέες θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο τα στοιχεία της ADP δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Συγκεριμένα, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ δημιούργησε 139.000 νέες θέσεις εργασίας το Φεβρουάριο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 160.000 νέες θέσεις εργασίας.

 

Παράλληλα, η ADP αναθεώρησε καθοδικά τα στοιχεία του Ιανουαρίου στις 127.000 θέσεις εργασίας από 175.000 αρχικά.

Οι μετοχές τηςSmith & Wesson Holding ενισχύονται 16,7% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αυξάνει τις προοπτικές για την κεροδοφορία της.

Οι μετοχές τηςTarget καταγράφουν άνοδο 0,47% μετά την παραίτηση του επικεφαλής του κλάδου της πληροφορικής της εταιρείας, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε τις ημέρες των εορτών σχετικά με την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των πελατών της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.