ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eπιφυλακτικότητα στη Wall εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

17:54 - 19 Μαρ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην Wall Street, μετά από δύο συνεχόμενες ημέρες ανόδου, εν όψει της ανακοίνωσης της απόφασης της νομισματικής πολιτικής της Fed αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,11%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει πτώση 0,04% και ο δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,37%.

Η απόφαση της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς - FOMC - και της πρώτης συνέντευξης τύπου τις Τζάνετ Γέλεν ως επικεφαλής της Fed , είναι στο επίκεντρο της αγοράς σήμερα.

 

Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει κατά 10 δισ. δολάρια περαιτέρω, το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και θα αλλάξει το forward guidance.

 

Ο Peter Hooper, επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Securities, δήλωσε ότι η Fed θα θελήσει να αλλάξετε το guidance της νομισματική της πολιτικής χωρίς να κάνει τις αγορές να ανησυχούν για πιθανή αύξηση των επιτοκίων.

 

Η μετοχή της FedEx υποχωρεί 0,6% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας τα οποία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Και η μετοχή της Oracle υποχωρεί 3% μετά τα κατώτερα από τα ανμμενομενα αποτελέσματα κερδοφορίας, και καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την αύξηση του ανταγωνισμού και την επιβράδυνση των  δαπανών της εταιρείας στην τεχνολογία.

 

Η JPMorgan θα πουλήσει τις δραστηριοτήτές της στα φυσικά εμπορεύματα στην ελβετική Mercuria για περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Reuters.Η  JPMorgan είπε ότι δεν βλέπει ουσιαστική επίδραση στα κέρδη της  ως αποτέλεσμα της συμφωνίας.

 

Στα μακροοικονομικό μέτωπο,  το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την περαιτέρω συρρίκνωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ στα 81,1 δισ. δολ. το δ΄ τρίμηνο από 96,4 δισ. δολ. το γ΄ τρίμηνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.