ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοδος στη Wall

16:46 - 31 Μαρ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Σε ρυθμούς ράλι κινείται η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στην ομιλία της προέδρου της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν, αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,66%, ο δείκτης  S&P 500 σημείωνει άνοδο 0,65% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,83%.

Οι επενδυτές θα επικεντρώσουν σήμερα την προσοχή τους στα σχόλια της Γέλεν σχετικά με τα επιτόκια. Κατά την πρώτη συνέντευξη Τύπου της επικεφαλής της Fed, μετά την απόφαση νομισματικής πολιτικής της ομοσπονδιακής τράπεζας, oι μετοχές κατέγραψαν ισχυρή πτώση, καθώς αύξησε τις πιθανότητες μιας νωρίτερης από το αναμενόμενο αύξησης των επιτοκίων.

 

«Ενώ το νεό forward guidance της Fed δεν είναι πλέον επικεντρωμένο στο ποσοστό ανεργίας, η μηνιαία έκθεση για την απασχόληση την Παρασκευή αναπόφευκτα θα παρακολουθηθεί στενά για οποιαδήποτε σημάδια βελτίωσης στο τέλος του πρώτου τριμήνου», όπως σημειώνει ο αναλυτής της Daiwa Capital Markets, Chris Scicluna.

 

Οι αμερικάνικες αγορές ενισχύονται επίσης λόγω τις αυξημένης πλέον πιθανότητας για νέα μέτρα τόνωσης τόσο από την ΕΚΤ όσο και από την Κίνα.

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Πεκίνο ετοιμάζει μέτρα τόνωσης της οικονομίας, με τις ασιατικές μετοχέ ςνα κλείνουν σήμερα υψηλότερα.

 

Στην ευρωζώνη, η πτώση-σοκ του πληθωρισμού του ( στο +0,5% ετησίως από 0,7% πριν) οδηγεί την αγορά στο να θεωρεί ότι η ΕΚΤ θα αναγκαστεί σύντομα να προχωρήσει σε δράση, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού.

 

Η μετοχή της Lululemon ενισχύεται 2,14% μετά την αναβάθμισή της από την  Wedbush σε overweight από ουδέτερη, λέγοντας ότι τα άσχημα νέα έχουν ήδη αποτιμηθεί στην τιμή της.

 

Η μετοχή της Tesla σημειώνει άνοδο 0,5% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας της εταιρείας με  με την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, για την πώληση αυτοκινήτων.

 

Η μετοχή της General Motors καταγράφει πτώση 1,81% μία μέρα πριν την κατάθεση της CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Κογκρέσο, σχετικά με την ανάκληση εκατομμυρίων οχημάτων. Την Παρασκευή, η GM αύξησε τον αριθμό των οχημάτων που ανακαλούνται στα  2,6 εκατομμύρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.