ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και πάλι πάνω η Wall

16:59 - 01 Απρ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο των χθεσινών καθησυχαστικών δηλώσεων της προέδρου της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,33%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,35% και ο δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,66%.

Σε ομιλία της χθες, η επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τους επενδυτές ότι η Fed δεν σχεδιάζει να αποσύρει τα έκτακτα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, τα οποία τα τελευταία χρόνια και μετά από τρεις γύρους ποσοτικής χαλάρωσης, έχουν  οδηγήσει  το ράλι των παγκόσμιων αγορών.

 

Συγκεκριμένα, η Γέλεν δήλωσε ότι «η  αμερικανική οικονομία συνεχίζει να απέχει πολύ από τους δύο στόχους που έχουν τεθεί για χαμηλό και σταθερό πληθωρισμό και για μέγιστη βιώσιμη απασχόληση», προσθέτωντας ότι και η οικονομία αλλά και η αγορα εργασίας συνεχίζουν να χρειάζονται στήριξη από την κεντρική τράπεζα.

 

Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε 1,3% άνοδο κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2014, το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών, ενώ χθες έκλεισε έξι μονάδες χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ που σημείωσε στις Μαρτίου

 

«Οι ΗΠΑ είναι μια ισχυρή οικονομία και η βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα είναι ένας καλός ούριος  άνεμος για την αγορά μετά τον πολύ βαρύ χειμώνα που χτύπησε τα οικονομικά στοιχεία», όπως δημειώνει ο Jonathan Aldrich-Blake, αναλυτής της Ashburton Investments. «Με τη Fed να ετοιμάζεται να τελειώσει την παροχή φθηνού χρήματος κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον, θα πρέπει να υπάρχει μια επιβεβαίωση ότι η οικονομία θα σταθεί από μόνη της», όπως προσθέτει.

 

Οι μετοχές της United Continental Holdings  αυξάνονται 1,3% μετά την σύσταση «buy» που έδωσε η  UBS.

Οι μετοχές της Verint Systems ενισχύονται 5,3% καθώς η εταιρεία αν ακοίνωσε τις εκτιμήσεις της για τις ετήσιες πωλήσεις και κέρδη, οι οποίες ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Οι μετοχές της Medicines Co. υποχωρούν 15% μετά από την απόφαση ενός ομοσπονδιακού δικαστή, ότι ένα αντίπαλο φάρμακο δεν θα παραβίαζε δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας, όπως είχε ισχυριστεί η εταιρεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.