ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eπιχειρείται και νέα άνοδος στη Wall

15:54 - 02 Απρ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street, αν και σε πιο χαμηλούς ρυθμούς σε σχέση με χθες, με τον δείκτη S&P 500 να δείχνει την διάθεση να φλερτάρει και πάλι με νέο ιστορικό ρεκόρ.

 

Ο δείκτης Dow Jones ενιχύεται 0,03%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,11% και ο δείκτης Nasdaq κινείτια 0,42% υψηλότερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP, οι αμερικανικές επιχειρήσεις συνέχισαν να προσθέτουν νέες θέσεις εργασίας το Μάρτιο, αν και η αύξηση ήταν ελαφρώς μικρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Συγκεκριμένα, οι καταστάσεις μισθοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 191.000,ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση κατά 200.000.

 «Η βελτίωση της οικονομίας των ΗΠΑ αν και είναι υπαρκτή, δεν είναι ακόμη πολύ ισχυρή έτσι ώστε να αλλάξει την ποιλτική της Fed,  αλλά ούτε και πολύ αργή, για να αμφισβητηθεί η ανάκαμψη, δημιουργώντας έτσι ένα θετικό περιβάλλον για τις μετοχές  το 2014», όπως επισημαίνει ο Witold Bahrke, στρατηγικός αναλυτής της PFA Asset Management.

 

Η μετοχή της Monsanto σημειώνει πτώση 0,55%, παρά την ανακοίνωση  των αποτελεσμάτων κεροδοφορίας τριμήνου, τα οποία νίκησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Η Google προχωρά σε split των μετοχών της σήμερα, με τους παλαιούς μετόχους να λαμβάνουν δύο νέες μετοχές για κάθε μία παλία. Οι μετοχές της κατηγορίας Α θα διαπραγματεύονται με το νέο σύμβολο «GOOGL» και η άλλες θα διαπραγματεύονται με σύμβολο «GOOG».Αυτό σημαίνει ότι τώρα ο S&P 500 έχει 501 μετοχές (αν και οι εταιρείες εξακολουθούν να παραμένουν 500 ).

 

Η μετοχή της General Motors ενισχύεται 0,9% , την στιγμή που η CEO της εταιρείας, Mary Barra, συνεχίζει για δεύτερη  μέρα την κατάθεσή της σχετικά με ανάκληση εκατομμυρίων οχημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

Η Amazon.com θα δώσει σήμερα συνέντευξη Τύπου, όπου αναμένεται να α παρουσιάσει  μια νέα έκδοση των βίντεο της. Η μετοχή της ενισχύεται 1,5%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.