ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω η Wall, κάτω η Eυρώπη

17:22 - 15 Απρ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Διαφορετικές αντοιλήψεις επικρατούν στις αγορές στις δύο άκρες του Ατλαντικού. Ωστόσο, παρατηρείται μεταβλητότητα λόγω Ουκρανίας

Ανοδικά κινείται η Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, καθώς και τις εξελίξεις στην Ουκρανία, οι οποίες δεν φαίνεται προς το παρόν να βαραίνουν το επενδυτικό κλίμα.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,39%, ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται 0,51%, και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,56%.

Στο μέτωπο τωνμ μάκρο,  το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τα οποία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 0,2% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση τον Μάρτιο. Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος δεν περιλαμβάνει ενέργεια και τρόφιμα, επίσης σημείωσε άνοδο 0,2%.

 

Ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών Empire State υποχώρησε στις 1,29 μονάδες τον Απρίλιο από τις 5,61 μονάδες το Μάρτιο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο στις 8 μονάδες.

 

Η μετοχή της Coca-Cola ενισχύεται 2,38%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων  α' τριμήνου όπου τα κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 1,62 δισ. δολάρια από 1,75 δις. δολάρια έναν χρόνο πριν, και τα έσοδα άγγιξαν  10,58 δισ. δολάρια από 11,04 δισ. δολάρια στο α' τρίμηνο 2013.

Η μετοχή της Johnson & Johnson καταγράφει άνοδο 1,81%, με την εταιρεία να ανακοινώνει νωρίτερα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα, ενώ αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

 

Συνολικά, περίπου το 10% των εταιρειών του S&P 500 θα έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι οποίες αποτελούν το ένα πέμπτο της κεφαλαιοποίησης του δείκτη.

 

Μετά το κλείσιμο των συναλλαγών ανακοινώνουν τα αποτελέσματα τους η Intel. και η Yahoo.

 

Η Macquarie Equities Research αναβάθμισε την μετοχή της Yahoo σε «outperform» από «neutral», υπογραμμίζοντας την πρόσφατη υποχώρηση της τιμής την και την επικείμενη εισαγωγή των μετοχών της Alibaba στο χρηματιστήριο.

 

Ευρώπη

Και πάλι στο «κόκκινο» οι Ευρωπαϊκές αγορές λόγω των απρόβλεπτων εξελίξεων στην Ουκρανία με διαστάσεις που αφορούν σε μία πιθανή εμπλοκή μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,21% στις 6.571 μονάδες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,40% στις 9.303 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,15% στις 4.378 μονάδες.

 

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη 0,1% στις 330,21 μονάδες.

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του οικονομικού ινστιτούτου Ifo του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν, το 2014 φαίνεται ότι είναι χρονιά καμπής για την Ευρωζώνη. Μετά από δύο χρόνια, οι 18 χώρες - μέλη της αναμένεται να σημειώσουν μία ελαφρά ανάπτυξη της τάξης του 1%. Αυτό, σε συνδυασμό και με την αποχώρηση της Ιρλανδίας και της Ισπανίας από τους μηχανισμούς οικονομικής στήριξης, αποτελεί μεν ενθαρρυντικό στοιχείο, ωστόσο, δεν μπορεί να εκληφθεί ως μήνυμα οριστικής υπέρβασης της κρίσης στο σύνολό της, αναφέρει ο Ζιν.

Στο ταμπλό η μετοχή της L’Oreal ενισχύεται κατά 1,1%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα έσοδα, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, αυξήθηκαν κατά 3,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

 

Στον αντίποδα, η Roche υποχωρεί κατά 1,4%, αφού οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου υποχώρησαν κατά 0,8% στα 11,5 δισ. ελβετικά φράγκα, καθώς η άνοδος του ελβετικού νομίσματος επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις της εταιρείας.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.