ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο "κόκκινο" γύρισε η Wall - Με πτώση έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

18:14 - 15 Απρ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Σε αρνητικό έδαφος γύρισε η Wall, χάνοντας μεγάλο μέρος από τα αρχικά κέρδη της, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για την επιστοσύνη των κατασκευαστών και τη μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης αντισταθμίζουν τα κέρδη των Johnson & Johnson και Coca-Cola.

Αυτή την ώρα, ο Dow σημειώνει πτώση 0,11%, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,10% στις 1.840 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί 0,75%.

Νωρίτερα, η Wall είχε ανοίξει με θετικά πρόσημα, παίρνοντας ώθηση από τα αποτελέσματα της Coca-Cola και της Johnson & Johnson.

 

Στο μέτωπο τωνμ μάκρο,  το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τα οποία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 0,2% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση τον Μάρτιο. Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος δεν περιλαμβάνει ενέργεια και τρόφιμα, επίσης σημείωσε άνοδο 0,2%.

 

Ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών Empire State υποχώρησε στις 1,29 μονάδες τον Απρίλιο από τις 5,61 μονάδες το Μάρτιο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο στις 8 μονάδες.

 

Η μετοχή της Coca-Cola ενισχύεται 2,38%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων  α' τριμήνου όπου τα κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 1,62 δισ. δολάρια από 1,75 δις. δολάρια έναν χρόνο πριν, και τα έσοδα άγγιξαν  10,58 δισ. δολάρια από 11,04 δισ. δολάρια στο α' τρίμηνο 2013.

Η μετοχή της Johnson & Johnson καταγράφει άνοδο 1,81%, με την εταιρεία να ανακοινώνει νωρίτερα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα, ενώ αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

 

Συνολικά, περίπου το 10% των εταιρειών του S&P 500 θα έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι οποίες αποτελούν το ένα πέμπτο της κεφαλαιοποίησης του δείκτη.

 

Μετά το κλείσιμο των συναλλαγών ανακοινώνουν τα αποτελέσματα τους η Intel. και η Yahoo.

 

Η Macquarie Equities Research αναβάθμισε την μετοχή της Yahoo σε «outperform» από «neutral», υπογραμμίζοντας την πρόσφατη υποχώρηση της τιμής την και την επικείμενη εισαγωγή των μετοχών της Alibaba στο χρηματιστήριο.

 

Eυρώπη

Οι εντάσεις στην Ουκρανία και ο φόβος νέας πολεμικής σύρραξης προκάλεσαν ρευστοποιήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να σημειώνουν υποχώρηση.Συγκεκριμένα, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,63% στις 6.542 μονάδες, ο γερμανικός DAX έχασε 1,77% στις 9.174 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,90% στις 4.345 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε απώλειες 0,85% στις 326,58 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες οι 16 σημείωσαν απώλειες σήμερα.

 

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν «ειδική επιχείρηση» εναντίον φιλορώσων ενόπλων στην πόλη Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

 

Στο ταμπλό η μετοχή της L’Oreal ενισχύθηκε κατά 1,5%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα έσοδα, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, αυξήθηκαν κατά 3,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους. Στον αντίποδα, η Banca Monte dei Paschi di Siena υποχώρησε κατά 8,8%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον περασμένο Νοέμβριο. Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας πιθανότατα να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την αποπληρωμή της βοήθειας που έχει λάβει από το ιταλικό Δημόσιο.

 

Η Rio Tinto υποχώρησε κατά 3,3%, καθώς ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους η παραγωγή σιδήρου αυξήθηκε 8%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μεγαλύτερη άνοδο.

 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κάθετη πτώση σημείωσε ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών του ινστιτούτου ZEW συρρικνώθηκε τον Απρίλιο στο 43,2 από 46,6 τον Μάρτιο ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 45 μονάδες. Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011, ήτοι στο 59,5 από 51,3 τον προηγούμενο μήνα.

 

Την ίδια ώρα, καλύτερα των εκτιμήσεων είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για το εμπορικό ισοζύγιο της Ευρωζώνης το Φεβρουάριο. Ειδικότερα, οι 18 χώρες του ευρώ κατέγραψαν συνολικά εμπορικό πλεόνασμα 13,6 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι αυτό θα ανερχόταν στα 10 δισ. ευρώ.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του οικονομικού ινστιτούτου Ifo του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν, το 2014 φαίνεται ότι είναι χρονιά καμπής για την Ευρωζώνη. Μετά από δύο χρόνια, οι 18 χώρες - μέλη της αναμένεται να σημειώσουν μία ελαφρά ανάπτυξη της τάξης του 1%. Αυτό, σε συνδυασμό και με την αποχώρηση της Ιρλανδίας και της Ισπανίας από τους μηχανισμούς οικονομικής στήριξης, αποτελεί μεν ενθαρρυντικό στοιχείο, ωστόσο, δεν μπορεί να εκληφθεί ως μήνυμα οριστικής υπέρβασης της κρίσης στο σύνολό της, αναφέρει ο Ζιν.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:11 - 15 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.