ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζει ανοδικά η Wall, με κέρδη έκλεισε η Ευρώπη

18:20 - 16 Απρ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Κράτησαν τα κέρδη τους οι Ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη διήμερη διόρθωση, μετά τις ανησυχίες που προκάλεσε η κατάσταση στην Ουκρανία. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,65% στις 6.584 μονάδες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 1,57% στις 9.318 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 1,40% στις 4.406 μονάδες.

Ευρώπη

 

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε κέρδη 1,35% στις 330,82 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες μόνο εκείνος της Ισλανδίας κατέγραψε απώλειες σήμερα.

 

Στο ταμπλό, κέρδη 2,2% κατέγραψε και η Tesco, η μεγαλύτερη βρετανική εταιρία λιανεμπορίου, καθώς ανακοίνωσε κέρδη 3,32 δισ. στερλίνες το 12μηνο χρήσης που ολοκληρώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη της να διαμορφωθούν στα 3,23 δισ. στερλίνες.

 

Στο +4,2% βρέθηκε η Suez Environnement, καθώς η Exane BNP Paribas αναβάθμισε τη σύσταση της σε outperform/buy, από neutral προηγουμένως. Σύμφωνα με τη γαλλική επενδυτική η διοίκηση της εταιρείας πιθανότατα να επανεκτιμήσει το ενδεχόμενο συγχώνευσης της με τη Veolia Environnement. Γι' αυτό το λόγο αναβάθμισε και τη Veolia, σε neutral από underperform, οδηγώντας τη μετοχή στο +3,1%.

 

Στον αντίποδα, η Credit Suisse έχασε 1,8%, καθώς ανακοίνωσε πως τα κέρδη πρώτου τριμήνου υποχώρησαν 34% εξαιτίας της πτώσης των κερδών στην επενδυτική τράπεζα. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας μειώθηκαν στα 859 εκατ. ελβετικά φράγκα από 1,3 δισ. φράγκα το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

 

Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street εν αναμονή των δηλώσεων της προέδρου της Fed, Τζάνετ Γέλεν, μετά τα πολύ καλά στοιχεία από το μέτωπο της βιομηχανικής παραγωγής, με τους επενδυτές να έχουν παράλληλα το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα α' τριμήνου των εταιρειών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,60%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,50% και ο δείκτης Nasdaq κινείτια 0,54% υψηλότερα.

 

 

Στο μέτωπο των μάκρο, οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν 2,8% τον Μάρτιο και για δεύτερο συνεχόμενο μήνα,  στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 946.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά στις 920.000 από 907.000.

 

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,7% τον Μάρτιο από τον προηγούμενο μήνα σε προσαρμοσμένη βάση, όπως ανακοίνωσε η Fed. Ο βαθμός χρήσης της παραγωγικής ικανότητας ενισχύθηκε κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες στο 79,2%. Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου  αυξήθηκε κατά 0,5% τον Μάρτιο, έπειτα από άνοδο 1,4% τον προηγούμενο μήνα.

 

Η μετοχή της Bank of America σημειώνει πτώση 2,68%% καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα  α' τριμήνου, η αμερικάνικη τράπεζα σημείωσε ζημιές ύψους 276 εκατ. δολαρίων ( από κέρδη 1,48 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι), λόγω της υποχώρησης των εσόδων.

 

Η μετοχή της Intel ενισχύεται 0,4% καθώς αν και η εταιρεία ανακοίνωσε υποχώρηση κερδών για το α΄ τρίμηνο, τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Η μετοχή της Yahoo σημειώνει 7,69% καθώς η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε πτώση κερδών και εσόδων στο α΄ τρίμηνο, αλλά τα αποτελέσματά της ήταν πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα.

 

Η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, θα πραγματιοποιήσει αργότερα μες την ημέρα ομιλία στο Economic Club of New York, όπου και αναμένεται να στείλει εκ νέου μήνυμα υπέρ της διατήρησης των χαμηλών επιτοκίων.

 

«Τα μακροοικονομικά δεδομένα συνεχίζουν να είναι αρκετά λογικά και οι αποτιμη΄σεις των μετοχών δεν είναι υπερβολικές», όπως σημειώνει ο  Jim Russell, στρατηγικός αναλυτής στην U.S  Bank Wealth Management. «Η Wall Street βρίσκει κάποιου είδους σημείο ισορροπίας και τα ελαφρώς καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη τριμήνου των εταιρειών, θα λειτουργήσουν θετικά για την αγορά στο επόμενο διάστημα», όπως τονίζει.

Πηγή:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.