ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall: Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση

16:52 - 22 Απρ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street σήμερα με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στα μάκρο της ημέρας, στα μεγάλα deals του φαρμακευτικού κλάδου, καθώς και στην συνέχεια των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου των εταιρειών.

 

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,19%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,13 και ο δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,43%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν κατά ένα εποχικά προσαρμοσμένο 0,6% το Φεβρουάριο - έναντι  που ανέμεναν οι αναλυτές - και κατά 6,9% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τον Ιανουάριο, η αύξηση των τιμέών αναθεωρήθηκε προς τα κάτω και στο 0,4% σε σύγκριση με την αρχική εκτίμηση του 0,5%.

 

Οι μετοχές του φαρμακευτικού κλάδου θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον σήμερα, μετά το κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Η GlaxoSmithKline και η Novartis ανακοίνωσαν deal ύψους  16 δισ. δολαρίων και η Novartis ανακοίνωσε ξεχωριστά ότι θα πουλήσει τμήμα του κλάδου της υγείας των ζώων για περίπου 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική Eli Lilly.

 

Η Valeant ( +4,4% )κατέθεσε προσφορά για την κατασκευάστηρια εταιρεία botox,  Allergan και οι φήμες ενισχύονται για προσφορά ύψους  101 δισ. δολαρίων για την AstraZenca από την Pfizer.

 

Η μετοχή της United Technologies σημειώνει άνοδο 1,16% μετά τα αποτελέσματα α' τριμήνου όπου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν 4% στα 1,2 δισ. δολάρια, ωστόσο οι πωλήσεις αυξήθηκαν 2% στα 14,75 δισ. δολάρια.

 

Η μετοχή της McDonald΄s υποχωρεί 0,2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' τριμήνου τα οποία ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, με την εταιρεία να σημειώνει κέρδη  1,2 δισ. δολάρια από 1,27 δισ. δολάρια στο α' τρίμηνο του 2013, αν και τα έσοδα βελτιώθηκαν.

 

Συνολικά, 148 εταιρείες του S&P 500 (περίπου το ένα τρίτο της κεφαλαιοποίησης του δείκτη) και 11 του Dow έχουν προγραμματιστεί να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα κερδοφορίας τους μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.