ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες

17:11 - 28 Απρ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Mε άνοδικές τάσεις κινείται η Wall Street, μετά από την ισχυρή πτώση την Παρασκευή λόγω των ανανεωμένων εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και των απογοητευτικών αποτελεσμάτων κερδοφορίας, με τους επενδυτές σήμερα να καλωσορίζουν την έντονη κινητικότητα στιο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

 

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,44%, ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται 0,18% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,02 %.

«Τώρα που έχουν περάσει πέντε χρόνια από την τελευταία ύφεση, ο επιχειρηματικός κλάδος έχει γίνει πιο αισιόδοξος και θέλει να αρχίσει να επενδύει την πλεονάζουσα ρευστότητά του», σημειώνει ο Gerhard Schwarz, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών στην Baader Bank AG. «Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας από τους θετικούς καταλύτες για τις μετοχές αυτό το έτος. Οι αποτιμήσεις υπήρξαν η κινητήρια δύναμη για τις μετοχές  τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, αλλά εάν αρχίσουμε να έχουμε ένα κύμα deals, θα βοηθήσει να κρατήσει τις αποτιμήσεις  σταθερά σε αυτά τα υψηλά επίπεδα», προσθέτει.

Η Bank of America ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τα κεφαλαιακά της σχέδια που αφορούν την αγορά ιδίων κεφαλαίων ύψους 4 δισ. δολαρίων και την αύξηση του μερίσματος, καθώς ανακάλυψε μια εσφαλμένη λογιστική προσαρμογή. Η μετοχή της υποχωρεί 5,03%.

 

Οι μετοχές της φαρμακευτικής  Pfizer ενισχύονται 2,93% μετά την είδηση ότι η εταιρεία είχε νέα επικοινωνία με την AstraZeneca για την επιστροφή στις συζητήσεις για την προσοφρά εξαγοράς, μετά από δύο αποτυχημένυος γύρους διαπραγματεύσεων.

 

Η μετοχή της General Electric σημειώνει άνοδο 0,34%  μετά την είδηση ότι η γερμανική Siemens κατέθεσε ανταγωνιστική προσφορά για τη γαλλική εταιρεία μηχανικής, Alstom.

 

Η Forest Laboratories ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει την Furiex Pharmaceuticals έναντι 1,46 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Οι επενδυτές συνεχίζουν και σήμερα να παρακολουθούν τις εξελίξεις που σχετίζονται με την Ουκρανία, καθώς  οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σε 17 ρωσικές εταιρίες και επτά ανθρώπους που συνδέονται με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.