ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall: Ξεκίνημα με απώλειες

16:58 - 05 Μαϊ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Σε αρνητικό έδαφος κινείται σήμερα η Wall Street μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τον κινεζικό κλάδο μεταποίησης, τα απογητευτικά αποτελέσματα εταιρειών όπως η Pfizer, καθώς και την ενίσχυση των εντάσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,57%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει πτώση 0,46% και ο δείκτης Nasdaq κινείται 0,46% χαμηλότερα.

Από το μέτωπο των μάκρο, απογοητευτικά οικονομικά νέα ήρθαν σήμερα από την Κίνα, αναζωπυρώνοντας έτσι τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της ανάπτυξης στη χώρα. Τα τελικά στοιχεία τον κινεζικό μεταποιητικό δείκτη PMI της HSBC έδειξαν πτώση στις 48,1 μονάδες τον Απρίλιο, την στιγμή που η προηγούμενη εκτίμηση ήταν στις 48,3 μονάδες.

 

Η μετοχή της Pfizer υποχωρεί 2,6% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα τα οποία ήταν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Πιο συγκεκριμένα,  ανακοίνωσε ότι τα κέρδη α΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 2,33 δισ. δολάρια από 2,75 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν στα 11,35 δισ. δολάρια από 12,41 δισ. δολ. πριν από ένα χρόνο.

 

Η μετοχή της Berkshire Hathaway του  Warren Buffett, καταγράφει απώλειες 1,4% ,μετά την πτώση κερδών κατά 3,8%που ανακοίνωσε η εταιρία για το α' τρίμηνο του έτους στα 4,71 δισ. δολάρια από 4,89 δισ. δολάρια πέρυσι, αν και τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 3,6%.

Η μετοχή της JPMorgan Chase & Co, της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας στον κόσμο από πλευράς εσόδων, υποχωρεί 2,8% καθώς ανακοίνωσε ότι η βουτιά στην συναλλακτική της δραστηριότητα έχει βαθύνει.

 

«Είμαστε ακόμα υπέρβαροι μετοχές, αλλά γνωρίζουμε και που υπάρχουν κίνδυνοι», δήλωσε ο Joost van Leenders, στρατηγικός αναλυτής της BNP Paribas Investment Partners. «Είχαμε καλές χρονιές για τις μετοχές, αλλά η διάθεση των επενδυτών φαίνεται να έχει αλλάξει λίγο από το risk-on στην κατοχύρωση κερδών», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.