ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στις ευρωαγορές

18:49 - 14 Ιουλ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Κέρδη στις ευρωαγορές
Η Citigroup ανεβάζει τον Dow Jones πάνω από τις 17.000 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι έλαβαν ώθηση από τον επιχειρηματικό κλάδο και τη δυναμική άνοδο της Wall Street, ξεπερνώντας την πτώση που σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη.

 

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,83% στις 6.746 μονάδες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 1,21% στις 9.783 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,78% στις 4.350 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 339,79 μονάδες. Και οι 18 δυτικοευρωπαϊκοί δείκτες τη Δευτέρα σημείωσαν κέρδη.

 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, μεγάλη μείωση παρουσίασε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Μάιο, σε ακόμη μία ένδειξη ότι η ανάκαμψη στην περιοχή παραμένει αδύναμη. Όπως ανακοίνωσε η Eurostat, η παραγωγή στα εργοστάσια, τα ορυχεία και τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας των 18 κρατών – μελών μειώθηκε κατά 1,1% από τον Απρίλιο, που συνιστά τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2012. Σε σχέση με τον Μάιο του 2013, πάντως, η βιομηχανική παραγωγή εμφανίζεται αυξημένη κατά 0,5%.

 

Σε επίπεδο μετοχών, η Sports Direct ενισχύθηκε κατά 3,9%, μετά την ανακοίνωση ότι θα ανοίξει αλυσίδα καταστημάτων στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία σε συνεργασία με την MySale Group.

 

Κέρδη 1,5% κατέγραψε και η Shire, καθώς η AbbVie βελτίωσε την πρόταση εξαγοράς της στις 53,2 στερλίνες ανά μετοχή, δηλώνοντας ότι η νέα πρόταση αντανακλά μια σημαντική αμοιβαιοποίηση των εν δυνάμει συνεργιών μεταξύ των μετόχων κάθε εταιρείας.

 

Στο +1,1% βρέθηκε η SEB, η οποία ανακοίνωσε κέρδη 4,17 δισ. κορόνες για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη να μην ξεπεράσουν τα 4 δισ. Στον αντίποδα, η πορτογαλική Banco Espirito Santo υποχώρησε κατά 7,1%, παρά το γεγονός ότι αρχικά η αγορά υποδέχτηκε θετικά την τοποθέτηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου Βιτορ Μπέντο.

 

Wall

 

Θετικά πρόσημα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,76% στις 17.071 μονάδες.

 

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,62% στις 4.443 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,53% στις 1.978 μονάδες.

 

Η Wall Street θα κινείται τις επόμενες εβδομάδες στους ρυθμούς των εταιρικών αποτελεσμάτων. Αυτήν την εβδομάδα 58 εισηγμένες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, όπως η JPMorgan, Goldman Sachs, η Yahoo! και η Intel θα ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτήν εβδομάδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η κερδοφορία των εισηγμένων του δείκτη S&P 500 θα αυξηθεί κατά 5%, ενώ τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν κατά 3%

 

Σε επίπεδο μετοχών, η Citigroup σημειώνει κέρδη 3,6%, καθώς τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου που ανακοίνωσε σήμερα ικανοποίησαν τους αναλυτές, ενώ νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι ήλθε σε συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές στην καταβολή προστίμου ύψους 7 δισ. δολ. για παράνομες πρακτικές και συναλλαγές.

 

Η Apple ενισχύεται κατά 0,8%, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της σε overweight, από equal-weight από την Barclays.

 

Ανοδικά κατά 1% κινείται η Abbott Laboratories, μετά την ανακοίνωση ότι θα πουλήσει τις δραστηριότητες της στις αναπτυγμένες οικονομίες στην Mylan έναντι 5,3 δισ. δολαρίων. Η Mylan ενισχύεται κατά 3,8%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.