ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλίμα... Ευρώπης στο Χ.Α.

13:41 - 17 Ιουλ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Νέα αφορμή για πτώση στο Χ.Α. αποτελεί το αρνητικό γύρισμα των Ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ψάχνει το βήμα της η αγορά με τους επενδυτές να επιδίδονται σε κινήσεις συντήρησης, με εμφανή τα δείγματα ατολμίας, ακόμα και προς τις 1.200 μονάδες. Νωρίτερα, η αγορά διαμορφωνόταν stiw 1.176 μονάδες και με απώλειες, παρά τη έκθεση της Moody’s που δίνει credit positive στην Alpha, με αφορμή την έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης.

 

Αίσθηση προκαλεί ότι η μετοχή της Forthnet που βρίσκεται στο επίκεντρο των επιχειρηματικών εξελίξεων, καθώς για την διεκδίκησή της ερίζουν οι μεγαλύτεροι τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί διεθνώς, δεν έχει κάνει ούτε μία πράξη, με αποτέλεσμα το χαρτί να μένει κολλημένο στην ίδια τιμή με χθες, το 1,70 ευρώ.

 

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο χθες στις Βρυξέλλες, ενδεχομένως και να σηματοδοτεί τη χαλάρωση της λιτότητας, ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί επίσκεψη αστραπή του κ. Σαμαρά για επαφές με τον Ιταλό ομόλογό του, που σημαίνει ότι η τάση για γενικότερη ελάφρυνση των φορολογουμένων, που σημαίνει αποδέσμευση κεφαλαίων προς την πραγματική οικονομία κερδίζει ολοένα και πιο πολύ έδαφος στην Ευρώπη και το Νότο, σχολιάζουν τραπεζικές πηγές. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ωστόσο, ότι η αγορά έχει μικρά περιθώρια δυναμικής αντίδρασης από τη στιγμή που όλες οι μεγάλες αποφάσεις έχουν μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο και μετά.

 

Οι συναλλαγές διαμορφώνονται περί τα 12 εκατ. ευρώ, με τον τραπεζικό κλάδο να ενισχύεται οριακά κατά 0,3%, με τους επενδυτές να στρέφονται σε ΟΤΕ και ΔΕΗ.

 

Ευρώπη

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τη νέα κλιμάκωση στην αντιπαράθεση της Ρωσίας με τη Δύση να φέρνει διορθωτικές κινήσεις στο σύνολο.

Ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,25% στις 9834 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,49% στις 4347 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,28% στις 6.775 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,63% στις 10.618 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 1,3% στις 6217 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,9% στις 20.879 μονάδες.

Πηγή:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.