ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall: Mικρό προβάδισμα στους αγοραστές

17:01 - 08 Αυγ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Σε αρνητικό πρόσημο εξακολουθούν να διαπραγματεύονται οι Ευρωπαϊκές μετοχές.

Ενώ στον πλανήτη επικρατεί ένα χάος με την κρίση στην Ουκρανία, τις ψυχροπολεμικές σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση, τις εχθροπραξίες στη Γάζα και τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ κατά θέσεις ανταρτών στο Ιράκ, η Wall δείχνει σημάδια ανάκαμψης, αλλά και νευρικότητας. Ο Dow ενισχύεται πάνω από τις 16.400 μονάδες και πάνω από τις 1.914 μονάδες ο S&P, με τον Nasdaq μόνο, να εμφανίζει οριακές, ανεπαίσθητες απώλειες στα επίπεδα των 4.330 μονάδων.

 

Την ίδια ώρα, πιέσεις συνεχίζουν να δέχονται οι ευρωπαϊκές μετοχές, για έβδομη φορά σε οκτώ συνεδριάσεις, εν μέσω αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων, μετά και από το «πράσινο φως» που έδωσε ο Μπαράκ Ομπάμα για αεροπορικές επιθέσεις στο Ιράκ.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος ενέκρινε «στοχευμένες» αεροπορικές επιδρομές κατά μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο βόρειο Ιράκ, ανακοινώνοντας παράλληλα τη διανομή από αεροσκάφη του στρατού ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρεί κατά 0,9% στις 1.302,48 μονάδες, έχοντας καταγράψει απώλειες σχεδόν 7% από τα μέσα Ιουνίου.

Πτώση άνω του 6% σημείωναν οι μετοχές της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου πετρελαϊκής εταιρείας Afren, η οποία ανακοίνωσε ότι διέκοψε την παραγωγή στο κοίτασμα Barda Rash στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.