ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτά πρόσημα και νευρικότητα φέρνει στη Wall η Yellen

18:15 - 22 Αυγ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Μικτά πρόσημα και νευρικότητα φέρνει στη Wall η Yellen
Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι αμερικανικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από νευρικότητα, με συνεχείες εναλλαγές προσήμων, καθώς η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen, επανέλαβε ότι η αγορά εργασίας δεν έχει ακόμη ανακάμψει πλήρως.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,16% στις 17.012 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,06% στις 4.535 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση κατά 0,22% στις 1.988 μονάδες.

 

"Η οικονομία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, ανακάμπτοντας κατά ένα μεγάλο μέρος από τις απώλειες που έχει υποστεί στον τομέα της απασχόλησης από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης", είπε η Yellen κατή τη διάρκεια της ομιλίας στο οικονομικό συμπόσιο των κεντρικών τραπεζιτών στο Τζάσκον Χολ, στο Γουαϊόμινγκ. Ωστόσο, επισήμανε ότι 19 δείκτες για την απασχόληση που παρακολουθεί η Fed φαίνεται να υποδεικνύουν ότι η μείωση του ποσοστού ανεργίας υπερεκτιμά τη βελτίωση των γενικών συνθηκών στην αγορά εργασίας.

 

Αναφορικά με τα επιτόκια, η πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ επισήμανε ότι "όσο ταχύτερα εκπληρωθούν οι στόχοι της Fed για την οικονομία τόσο γρηγορότερα θα αυξηθούν τα επιτόκια".

 

Σε επίπεδο μετοχών, η Aeropostale υποχωρεί κατά 8,4%, καθώς οι εκτιμήσεις για το τρίτο τρίμηνο του έτους απογοήτευσαν την αγορά. Η Εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταγράψει ζημίες 44 -48 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 33 σεντς.

 

Στον αντίποδα, η GameStop ενισχύεται κατά 8%, καθώς εκτιμά ότι τα κέρδη δευτέρου τριμήνου χρήσης θα διπλασιαστούν, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την αγορά.

 

Η Gap σημειώνει άνοδο 4,2% μετά την ανακοίνωση κερδών τριμήνου, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

 

Η Ross Stores καταγράφει κέρδη 6,9%, καθώς αναβάθμισε τις ετήσιες προβλέψεις της.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:04 - 22 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.