ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο ράλι στις ευρωαγορές

18:55 - 26 Αυγ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Νέο ράλι στις ευρωαγορές
Να κρατηθεί πάνω από τις 2.000 μονάδες επιχειρεί ο S&P 500.

Νέα άνοδος για τους ευρωπαϊκούς δείκτες, στον απόηχο των δηλώσεων του Mario Draghi.

 

Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο ο FTSE100 κέρδισε 0,66% στις 6.827 μονάδες, ο γερμανικός Dax σημείωσε νέα άνοδο 0,8% κλείνοντας στις 9.591 μονάδες, και ο γαλλικός CAC40 έκλεισε με κέρδη 1,2% στις 4,396 μονάδες, εν αναμονή του ανασχηματισμού. Κέρδη 1,19% στο Μιλάνο και 1,26% στη Μαδρίτη.

 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 κέρδισε 0,75% στις 343 μονάδες. Ο δείκτης έχει απολέσει 2,6% από τα υψηλά Ιουνίου, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να δώσει εντολή για αεροπορικές επιθέσεις στο Ιράκ, αλλά και με την αύξηση των ανησυχιών ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα προκαλέσει εμπόδια στην ομαλή διεξαγωγή του παγκόσμιου εμπορίου.

 

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο των κεντρικών τραπεζιτών, ο Mario Draghi είπε πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να απαντήσει με όλα τα «διαθέσιμα» εργαλεία της στην περίπτωση που υποχωρήσει περαιτέρω ο πληθωρισμός.

 

Τα σχόλια αυτά, που έστειλαν το ευρώ σε χαμηλό έτους έναντι του δολαρίου, πυροδοτώντας εικασίες ότι η ΕΚΤ ενδέχεται να προχωρήσει σε μεγάλο πρόγραμμα αγοράς τίτλων, το γνωστό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, προκειμένου να ρίξει ρευστό στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και να στηρίξει τον πληθωρισμό.

 

Η μετοχή της Telecity Group καταγράφει απώλειες 4,9% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τον Οκτώβριο αποχωρεί από τη θέση του ο διευθύνων σύμβουλος. Η διαφημιστική WPP σημειώνει άνοδο 2% μετά την ανακοίνωση ισχυρών πωλήσεων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών στη Ρωσία παρά τους γεωπολιτικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η περιοχή λόγω Ουκρανίας.

 

Wall

 

Να κλείσει πάνω από το ιστορικό και ψυχολογικό όριο προσπαθεί για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500.

 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,31% στις 17.129 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,23% στις 4.568 μονάδες και ο δείκτης
S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,20% στις 2.002 μονάδες.

 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση - ρεκόρ 22,6% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, χάρη στο άλμα των συμβολαίων για αεροσκάφη Boeing.

 

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ξεπέρασαν τις προσδοκίες των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση των παραγγελιών κατά 12,6%

Π

έραν του αριθμού ρεκόρ που καταγράφηκε τον Ιούλιο για τις παραγγελίες νέων αεροσκαφών, ισχυρή ήταν η ζήτηση και για αυτοκίνητα και φορτηγά. Εξαιρουμένου του τομέα των μεταφορών, πάντως, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών εμφανίστηκαν μειωμένες κατά 0,8%.

 

Επίσης, κατά 1% αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, καταγράφοντας για τέταρτο συνεχόμενο μήνα άνοδο, αν και χαμηλότερη από αυτή του 1,2% τον Μάιο. Σε ετήσια βάση, η άνοδος των τιμών διαμορφώθηκε στο 8,1%, από 9,4% τον Μάιο.

 

Σύμφωνα με τη διαμόρφωση του δείκτη S&P/Case-Shiller, ο οποίος συλλέγει στοιχεία από 20 πόλεις των ΗΠΑ, οι τιμές στη Νέα Υόρκη αυξήθηκαν με τον μεγαλύτερο ρυθμό σε σχέση με εκείνες άλλων πόλεων.

 

Σε επίπεδο μετοχών, η Burger King ενισχύεται κατά 0,8% και η Tim Hortons κατά 9,2%, καθώς τελικά ανακοινώθηκε η συγχώνευση τους. Βάσει των όρων της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Tim Hortons θα λάβουν 65,50 δολάρια Καναδά σε μετρητά και 0,8025 κοινές μετοχές της νέας εταιρείας για κάθε μετοχή της Tim Hortons.

 

Στον αντίποδα, η Best Buy υποχωρεί κατά 3,9%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις δευτέρου τριμήνου υποχώρησαν κατά 2,7%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν η πτώση να είναι της τάξεως του 2,2%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.