ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράλι στις ευρωαγορές έπειτα από τις πληροφορίες για το QE

19:51 - 21 Ιαν 2015 | Σχόλια Αγοράς
Ράλι στις ευρωαγορές έπειτα από τις πληροφορίες για το QE
Κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη μέρα κατέγραψαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, πραγματοποιώντας ένα μικρό ράλι την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, έπειτα από τη διάρρευση στα διεθνή ΜΜΕ της πληροφορίας ότι η πρόταση που εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την εφαρμογή προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) προβλέπει αγορές κρατικών ομολόγων 50 δισ. ευρώ μηνιαίως.

Πιο αναλυτικά, αύριο Πέμπτη στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ αναμένεται ο πρόεδρος, Μάριο Ντράγκι, να ανακοινώσει το πρόγραμμα, το οποίο έχει σκοπό την τόνωση της οικονομίας της ευρωζώνης και την καταπολέμηση του αποπληθωρισμού.

 

Εν τω μεταξύ, στα μάκρο της ημέρας, η αγορά εργασίας στη Βρετανία παρουσίασε βελτίωση τον Νοέμβριο, καθώς ο χαμηλός πληθωρισμός συνέχισε να δίνει ώθηση στο βιοτικό επίπεδο, ενώ το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε κάτω από το 6% για πρώτη φορά σε διάστημα άνω των έξι ετών.

 

Οι δείκτες

 

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,63% στις 6.728 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε 0,41% στις 10.299μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,88% στις 4.484 μονάδες.

 

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε κέρδη 0,51% στις 357,79 μονάδες, διευρύνοντας για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση το ανοδικό του σερί. Από τις 5 Ιανουαρίου, ο δείκτης έχει καταγράψει κέρδη 5,3%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.