ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Πτώση 1% με νέες τραπεζικές πιέσεις

12:37 - 23 Σεπ 2015 | Σχόλια Αγοράς
ΧΑ: Πτώση 1% με νέες τραπεζικές πιέσεις
Απώλειες της τάξης του 1% καταγράφει αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ καθώς μετά τις 12 οι πωλητές έκαναν εντονότερη την εμφάνισή τους με αποτέλεσμα να χαθούν τα πρωινά μικρά κέρδη.

Αν και η αγορά, τονίζουν έμπειροι χρηματιστές, πήρε το πρωί μικρές ανάσες μετά το χθεσινό σφυροκόπημα που ξεκίνησε από τις διεθνείς αγορές λόγω του σκανδάλου της VW και πήρε διαστάσεις στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο με αφορμή τα σενάρια για τις ανάγκες της ανακεφαλαιοποίησης, η ανησυχία φαίνεται πως παραμένει το κυρίαρχο στοιχείο. 

Οι επενδυτές φαίνεται να αντιδρούν επιφυλακτικά στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, τηρώντας στάση αναμονής για την έναρξη των εργασιών του νέου κυβερνητικού επιτελείου και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, παρά τις πρώτες θετικές αντιδράσεις των Ευρωπαίων ηγετών.

To παγκόσμιο επενδυτικό κλίμα πάντως δεν ευνοεί την ανάληψη ρίσκου, καθώς από τη μία το σκάνδαλο τςης VW "ρίχνει" τις ευρωπαϊκές αγορές κι από την άλλη, τα απογοητευτικά στοιχεία PMI για την Κίνα προκαλούν εκ νέου ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία.

Και σήμερα στο στόχαστρο των πωλητών βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές με τον κλαδικό δείκτη να καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες του 5% στις 227 μονάδες. 

Απώλειες μεγαλύτερες του 7% καταγράφουν αυτή την ώρα οι μετοχές των ALPHA BANK και ΠΕΙΡΑΙΩΣ στα 0,1320 ευρώ και 0,0950 ευρώ, ακολουθεί η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ που υποχωρεί κατά 5,12% στα 0,5000 ευρώ ενώ οι απώλειες κατά 2,94% εμφανίζει η EUROBANK στα 0,0330 ευρώ. 

Με εξαίρεση τις μετοχές των ΕΛΛΑΚΤΩΡ + 0,70% και ΤΙΤΑΝ + 1,50% πτωτικά κινούνται οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE 25 και πιο συγκεκριμένα ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ - 0,62%, ΔΕΗ -1,44%, ΟΠΑΠ -0,73% και JUMBO -1,74%, ενώ απώλειες σημειώνουν και η ΕΧΑΕ, η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ και η GRIVALIA.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.