ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Πτώση με τραπεζικό ξεπούλημα

16:10 - 20 Νοε 2015 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Πτώση με τραπεζικό ξεπούλημα
Συνεχίζεται και μετά το κλείσιμο της σειράς Νοεμβρίου στα παράγωγα η εξαέρωση των τραπεζικών μετοχών και η βαθιά πτώση του Γενικού Δείκτη.

Τα χαρτιά του κλάδου δέχονται ισχυρές πιέσεις, οι μετοχές των ΕΘΝΙΚΗ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ παραμένουν «κλειδωμένες» στο limit down, ωστόσο, σταδιακά EUROBANK και ALPHA BANK κατάφεραν να ισορροπήσουν και πλέον να κινούνται κοντά στο χτεσινό τους κλείσιμο, δηλαδή αμετάβλητες.

Μπορεί να ξεκαθαρίζει σταδιακά το μέτωπο των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου των συστημικών τραπεζών, ωστόσο οι πολύ χαμηλές τιμές στις οποίες πραγματοποιούνται, προκαλούν πτωτικές αντιδράσεις.

Ο τραπεζικός δείκτης -19% διαπραγματεύεται κάπου στις 94 μονάδες, ο Γενικός Δείκτης με -2% στις 657 μονάδες και ο FTSE 25 με -2,4% στις 195 μονάδες.

Στα blue chips επίσης υπάρχουν πιέσεις, σαφώς μικρότερες σε σχέση με τις τράπεζες, με ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ να χάνουν περί το 3%, και μόλις τις Coca Cola, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, JUMBO να έχουν οριακά κέρδη.

Ο συνολικός τζίρος ανέρχεται σε 17 εκατ. ευρώ και ο όγκος σε 150 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων συνολικά 140 εκατ. κομμάτια έχουν αλλάξει χέρια στις 4 συστημικές τράπεζες.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.