ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστρέφει στη γνωστή στασιμότητα το Χ.Α.

12:58 - 31 Αυγ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Επιστρέφει στη γνωστή στασιμότητα το Χ.Α.
Στη γνώριμη στασιμότητα και εσωστρέφειά του επιστρέφει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποδεικνύοντας ότι κινείται ανεξάρτητα από το momentum των αγορών παγκοσμίως, το οποίο είναι ξανά θετικό, παρότι σε προηγούμενες συνεδριάσεις ακολούθησε τη διεθνή ανησυχία.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται θετικά σήμερα, αλλά η ελληνική αγορά δεν μπορεί να ακολουθήσει τη θετική τους πορεία, υπό το βάρος (διαρκείας εβδομάδων πλέον) της έλλειψης εγχώριων καταλυτών.

 

Μάλιστα, σήμερα ο Γενικός Δείκτης δίνει «μάχη» να σώσει το επίπεδο των 820 μονάδων, λαμβάνοντας στήριξη από τις ελάχιστες μετοχές που έχουν θετικό πρόσημο και κυρίως το +1,60% των ΕΛΠΕ και το +1,06% της Coca Cola HBC.

 

Το «βλέμμα» της αγοράς βρίσκεται στραμμένο φυσικά στα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών για το δεύτερο τρίμηνο που ανακοινώθηκαν χθες και περιμένει και εκείνα που θα ανακοινωθούν σήμερα.

 

Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες κινούνται πτωτικά, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τον αγώνα που δίνουν οι διοικήσεις των τραπεζών για μείωση των «κόκκινων» δανείων.

 

Στα υπόλοιπα blue chips, πτώση άνω του 1% σημειώνουν μετοχές όπως Ελλάκτωρ, Fourlis και Grivalia Properties, ενώ ηπιότερα υποχωρούν οι Jumbo, Viohalco, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ και Τιτάν.

 

Μεικτή εικόνα και στο χώρο του Mid Cap καθώς ήπια άνοδο σημειώνουν οι Cenergy Holdings, MIG, J&P Άβαξ, Νηρέας κ.λπ., ενώ πτώση καταγράφουν τίτλοι όπως Intralot, Τέρνα Ενεργειακή, Intracom Holdings, Υγεία, ΙΑΣΩ, ΕΥΑΘ, Ικτίνος και MLS.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.