ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Νευρικότητα λόγω κρίσιμων διαβουλεύσεων για το χρέος

10:17 - 19 Απρ 2018 | Σχόλια Αγοράς
Χρηματιστήριο: Νευρικότητα λόγω κρίσιμων διαβουλεύσεων για το χρέος
Με νευρικότητα ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, κυρίως λόγω των κρίσιμων διαβουλεύσεων που ξεκινούν για το ζήτημα του ελληνικού χρέους στην Ουάσινγκτον, στη σκιά των προβλέψεων του ΔΝΤ για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και των πρωτογενών πλεονασμάτων που πρέπει να πετύχει η Ελλάδα. Το θρίλερ γίνεται πιο έντονο και από την πρόταση για παράταση του προγράμματος, που φαίνεται ότι μπαίνει για τα καλά στο τραπέζι. Ανησυχία και για κλιμάκωση προκλήσεων μέσα στο επόμενο διάστημα από μια νευρική, προεκλογική Τουρκία.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με εναλλαγές προσήμων και αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 840,65 μονάδες με απώλειες 0,20)%.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 4,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,7 εκατ. τεμάχια.

Πτώση 0,26% καταγράφει και ο FTSE 25 που βρίσκεται στις 2.167,64 μονάδες.

Πτώση και για τον τραπεζικό κλάδο, παρά τα καλά νέα που έρχονται από την Φρανκφούρτη, όπου βρίσκονται οι έλληνες τραπεζίτες για να ενημερωθούν από την ΕΚΤ για τα θετικά αποτελέσματα των stress tests.

Ο δείκτης σημειώνει πτώση 0,78%, σπάζοντας το ανοδικό σερί των τελευταίων ημερών και βρίσκεται στις 961,29 μονάδες.

Στο ταμπλό, οι πιέσεις εντοπίζονται στα Ελληνικά Πετρέλαια, τον ΑΔΜΗΕ και τον Σαράντη, οι οποίοι καταγράφουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά, αλλά με αρκετές εναλλαγές, κινούνται οι Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Εθνική, ΕΧΑΕ, Jumbo, Τιτάν, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα.

Στον αντίποδα, Motor Oil, Μυτιληναίος, Aegean, Λάμδα, Folli Follie και ΕΕΕ σημειώνουν κέρδη, τα οποία όμως δεν ξεπερνούν το 1%.

Χωρίς μεταβολή είναι οι Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΛΠ.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:55 - 19 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.