ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 31 Ιουλίου η εισαγωγή της CNL Capital στο X.A.

07:27 - 20 Ιουλ 2018 | Σχόλια Αγοράς
Στις 31 Ιουλίου η εισαγωγή της CNL Capital στο X.A.
Μετά από πάρα πολύ καιρό, στις 31 Ιουλίου το ελληνικό χρηματιστήριο θα υποδεχτεί μια καινούρια εταιρεία. Μπορεί να μην είναι μεγάλη… έκδοση, όμως – όπως και να ‘χει – είναι κάτι θετικό, πόσο μάλλον που το Χ.Α. βλέπει μόνο εταιρείες να αποχωρούν από την αγορά όλα τα τελευταία χρόνια.

Ο λόγος για τη CNL Capital, την πρώτη Εταιρεία Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΕΚΕΣ) που πήρε άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα και την πρώτη τέτοια που θα κάνει την εισαγωγή της στο Χ.Α. Οι ΕΚΕΣ, όπως και οι ΑΕΕΑΠ εισάγονται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την ίδρυσή τους στο χρηματιστήριο, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν περισσότεροι επενδυτές.

Χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της CNL Capital, ενώ ορίστηκε και το χρονοδιάγραμμα, καθώς η δημόσια προσφορά θα γίνει μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης 24 και 26 Ιουλίου, ενώ η εισαγωγή των μετοχών στο Χρηματιστήριο θα γίνει στις 31 του μήνα.

H CNL Capital, ιδρύθηκε το 2014, είναι εποπτευόμενη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και δραστηριοποιείται στον κλάδο εναλλακτικής χρηματοδότησης καλύπτοντας ανάγκες ρευστότητας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

H εσωτερική αξία της μετοχής, με βάση την αποτίμηση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας στις 16 Ιουλίου 2018 ανέρχεται σε 10,44 ευρώ, δηλαδή εμφανίζει premium 4,4% σε σχέση με την ονομαστική αξία της.

Η γενική συνέλευση των μετόχων της CNL Capital ενέκρινε την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου έως 4 εκατ. ευρώ με την έκδοση 400.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 10 ευρώ εκάστη.

Οι προσφερόμενες μετοχές θα διατεθούν προς κάλυψη μέσω Δημόσιας Προσφοράς στο σύνολο του επενδυτικού κοινού με χρήση της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα καταχωρηθούν στο Σ.Α.Τ. και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά.

Τυχόν διαφορά από την έκδοση των μετοχών υπέρ το άρτιο, δηλαδή μεταξύ της τιμής διάθεσης/εγγραφής και της ονομαστικής αξίας των νέων μετοχών, θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού «Αποθεματικό υπέρ το Άρτιο».

Οι Προσφερόμενες Μετοχές θα έχουν δικαίωμα απόληψης μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης 2018, εφόσον συντρέξουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για καταβολή μερίσματος από τη χρήση 2018.

Η τιμή διάθεσης των προσφερόμενων μετοχών θα καθοριστεί από τον Συντονιστή Κύριο Ανάδοχο, όπως ορίζει ο νόμος, θα γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα δημοσιευθεί το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς.

Σύμβουλος έκδοσης είναι η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, Συντονιστής και Κύριος Ανάδοχος η Merit Χρηματιστηριακή και λοιποί Ανάδοχοι οι Beta Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ και η Κύκλος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.