ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπια ανοδικά το Χρηματιστήριο Αθηνών ενόψει τριπλού «μετώπου»

11:54 - 21 Σεπ 2018 | Σχόλια Αγοράς
Ήπια ανοδικά το Χρηματιστήριο Αθηνών ενόψει τριπλού «μετώπου»
Ήπια ανοδικά κινείται την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, έπειτα από το χθεσινό «ξεπούλημα» στις τραπεζικές μετοχές και την επιστροφή στις 680 μονάδες. Σήμερα η αγορά περιμένει την ετυμηγορία της Moody's για την ελληνική οικονομία, τη λήξη των παραγώγων και επίσης την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE.

Συγκεκριμένα, η αναβάθμιση της Πολωνίας από αναπτυσσόμενη αγορά σε ανεπτυγμένη θα οδηγήσει κεφάλαια που είχαν επενδυθεί σε αυτήν στις υπόλοιπες αναπτυσσόμενες, μεταξύ των οποίων και την ελληνική που περιμένει να επωφεληθεί από αυτό.

 

Βέβαια, θα πρόκειται για ένα εντελώς συγκυριακό όφελος, με την αγορά κατα τ' αλλά να συνεχίζει να λιμνάζει ελλείψει θετικών καταλυτών και αναπτυξιακής δυναμικής στην οικονομία. Ο μεγάλός ασθενής της αγοράς παραμένουν βέβαια οι τράπεζες, όπως δείχνει και το χθεσινό -6% που κατέγραψαν.

 

Η αγορά βρίσκεται παράλληλα και εν αναμονή της αναβάθμισης του αξιόχρεου της Ελλάδας από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s, με τους αναλυτές να περιμένουν ότι η χώρα θα αναβαθμιστεί κατά μία βαθμίδα στο «B2».

 

Προς το παρόν, ο Γενικός Δείκτης κινείται με άνοδο 0,19% στις 682,29 μονάδες, με τον τζίρο να βρίσκεται στα 5,2 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 2,6 εκατ. τεμάχια. Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στο +0,07 στις 567 μονάδες.

 

Στο υπόλοιπο ταμπλό, στο +1,24% βρίσκεται η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, στο +0,87% η Eurobank, στο +0,76 η ΕΕΕ, στο +0,49% η ΔΕΗ, στο +0,27% τα ΕΛΠΕ, στο +0,25 ο Μυτιληναίος και στο +0,06% η Εθνική.

 

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται οι: ΜΙG (-1,19%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-0,53%), Alpha Bank (-0,50%) κ.α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.