ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρευστοποιήσεις στο Χ.Α. για κατοχύρωση κερδών

18:35 - 04 Μαρ 2019 | Σχόλια Αγοράς
Ρευστοποιήσεις στο Χ.Α. για κατοχύρωση κερδών
Ημέρα ρευστοποιήσεων η Δευτέρα για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να υποκύπτουν στον πειρασμό τω ρευστοποιήσεων και να κατοχυρώνουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη που δημιούργησε η ανοδική πορεία της αγοράς τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Το γεγονός ότι η αξία συναλλαγών σε μια πτωτική ημέρα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, καθώς δεν ξεπέρασε τα 46 εκατομμύρια ευρώ, αποτυπώνει την πρόθεση των ξένων κυρίως χαρτοφυλακίων να τηρήσουν στάση αναμονής προσδοκώντας το επόμενο ανοδικό ξεκίνημα της αγοράς.

 

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 704,21 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 1,18%. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επίπεδα του Γενικού Δείκτη τα συνάντησε τελευταία φορά η αγορά στη συνεδρίαση τις 26ης Σεπτεμβρίου του 2018.

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή χρηματιστηριακή συνεδρίαση προκειμένου οι επενδυτές να εκδηλώσουν το αγοραστικό τους ενδιαφέρον σε συνδυασμό με το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για το ελληνικό 10ετές ομόλογο το οποίο εγκρίνεται για πρώτη φορά μετά τις 11 Μαρτίου 2010 επί κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. Υπενθυμίζουμε ότι τότε είχε εκδοθεί 10ετές με την ελληνική δημοκρατία να αντλεί 6 δισ. ευρώ και το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 6,95%. Αυτή τη φορά στόχος του κ. Τσακαλώτου είναι η άντληση μέχρι 3 δισεκ. ευρώ και επιτόκιο που δεν θα ξεπερνά το 3,95-4%.

 

Χαρά Κάνδηλα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.