ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπό το βάρος των επενδυτικών εξελίξεων το Χ.Α.

11:45 - 04 Απρ 2019 | Σχόλια Αγοράς
Υπό το βάρος των επενδυτικών εξελίξεων το Χ.Α.
Πιέσεις δέχεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών μετά την εξέλιξη στον διαγωνισμό των ΕΛΠΕ που μονοπωλεί το ενδιαφέρον του επενδυτικού κόσμου.

Η πορεία του Γενικού Δείκτη είναι καθοδική με πτώση 0,47% στις 745,89 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 5.7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο FTSE 25 μειώνεται κατά 0,67% στις 1.921,42 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,52% στις 609,26 μονάδες.

Στο ταμπλό, κέρδη καταγράφουν οι Πειραιώς, ΔΕΗ, Τιτάν και ΟΛΠ.

Σταθεροί οι ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλής και Aegean.

Στις απώλειες πρωτοστατούν τα ΕΛΠΕ με πτώση 3,62%, «βαρίδι» αποτελώντας μέχρι τώρα για τη συνεδρίαση. Πτωτική πορεία και για την Εθνική, την Alpha Bank και την Eurobank, την Coca Cola, τον ΟΠΑΠ και την Μυτιληναίος.

Τα αρνητικά πρόσημα έρχονται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του άγονου διαγωνισμού των ΕΛΠΕ. Με ανακοίνωση του το ΤΑΙΠΕΔ γνωστοποίησε ότι δεν κατατέθηκε καμία μη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών Πετρελαίων. Στελέχη των χρηματιστηρίων και θεσμικοί επενδυτές που παρακολουθούν στενά την εισηγμένη υποστηρίζουν ότι οποιοδήποτε τίμημα χαμηλότερο του 1,8 δισ. ευρώ θα θεωρηθεί μικρό που δεν αποτυπώνει τις προοπτικές των Ελληνικών Πετρελαίων.

Παράλληλα, εμπόδια στην εξέλιξη των επενδύσεων του ΟΛΠ βάζει η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος ένα μεγάλο τμήμα του Πειραιά.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:06 - 04 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.