ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.:Έρχεται το 2ο road show με focus στα Mid Caps

08:24 - 02 Μαϊ 2019 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.:Έρχεται το 2ο road show με focus στα Mid Caps
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΕΧΑΕ διοργανώνει το Athex Mid-Cap Conference, ήτοι το 2ο road show για τις εισηγμένες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με τη συμμετοχή 16 εισηγμένων επιχειρήσεων, οι οποίες πρωτίστως προέρχονται από το χώρο της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 9 Μαΐου στο Wyndham Grand Athens, ενώ τα στελέχη της ΕΧΑΕ αναμένουν εύλογα μεγαλύτερη επιτυχία από το περυσινό αντίστοιχο συνέδριο.

Στο περυσινό πρώτο road show της ΕΧΑΕ για τα Mid Caps συμμετείχαν 25 επενδυτικά funds και 70 αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων από Λονδίνο και ΗΠΑ, ενώ πραγματοποιήθηκαν 350 κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τις διοικήσεις των εισηγμένων.

Φέτος οι συμμετοχές από διεθνή funds, διαχειριστές και αναλυτές αναμένονται ενισχυμένες, δεδομένου ότι το Χ.Α. ήδη ξεκίνησε το 2019 από διαφορετική αφετηρία, έχει ήδη κάνει μια «κούρσα» 26% το 4μηνο, ενώ είναι και έτος εκλογών, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Στόχος του Χ.Α. είναι να εστιάσει τους «προβολείς» και σ’ αυτό το χώρο της αγοράς, που φιλοξενεί μερικές εξαιρετικές εταιρείες και μετοχές. Θυμίζουμε πως για χρόνια όλο το focus εστιάζονταν στο χώρο του FTSE 25, με ό,τι συνεπάγονταν αυτό για την υπόλοιπη αγορά, όμως πλέον κάτι αλλάζει.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν και φέτος δεν ανήκουν στον FTSE 25 αλλά αποτελούν μέλη του MidCap, ενώ σχεδόν όλες έχουν κεφαλαιοποίηση από 100 έως 600 εκατ. ευρώ.

Στο φετινό road show μεσαίας κεφαλαιοποίησης θα συμμετάσχουν οι εταιρείες Aegean Airlines, Autohellas, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ,Cenergy Holdings, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Lamda Development, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Πλαστικά Θράκης, Quest Holdings, Ικτίνος, Καράτζης, Κρι Κρι και Ευρωπαϊκή Πίστη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.