ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street με τις εξελίξεις στην Ασία

08:05 - 13 Αυγ 2019 | Σχόλια Αγοράς
Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street με τις εξελίξεις στην Ασία
Με απώλειες έκλεισε η Wall Street τη Δευτέρα, με την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ και Κίνας να συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και με τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ να προκαλούν έντονη ανησυχία στους επενδυτές.

Ειδικότερα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 1,49% στις 25.896 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε πτωτικά κατά 1,23% στις 2.882 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε 1,20% στις 7.863 μονάδες.

Η Goldman Sachs υποβάθμισε τις προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο δ’ τρίμηνο στο 1,8% από το 2%. Όπως αναφέρεται στην έκθεση της τράπεζας «η αβεβαιότητα που προκαλεί ο εμπορικός πόλεμος οδηγεί τις επιχειρήσεις σε μειώσεις δαπανών έως ότου περιοριστεί η ένταση». Επιπλέον η τράπεζα προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει εμπορική συμφωνία με την Κίνα πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2020.

Επίσης, στην ακύρωση όλων των αναχωρήσεων από το αεροδρόμιο του Χονγκ – Κονγκ προχώρησαν οι αρχές της χώρας, καθώς οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει και διαδηλώνουν ειρηνικά στον κύριο χώρο του αερολιμένα για τέταρτη ημέρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.