ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραδοσιακά αρνητικός ο Σεπτέμβριος για τη Wall Street

08:03 - 04 Σεπ 2019 | Σχόλια Αγοράς
Παραδοσιακά αρνητικός ο Σεπτέμβριος για τη Wall Street
Αν και οι εποχές που διανύουμε στις σύγχρονες χρηματιστηριακές αγορές και σε όλο το επενδυτικό σύστημα, «σπάνε» ταμπού, νόρμες και παραδόσεις, αξίζει να αναφέρουμε ότι η προϊστορία δείχνει ότι ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά αρνητικός για την πιο καθοριστική αγορά του κόσμου, τη Wall Street.

Μάλιστα, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο χειρότερος μήνας του έτους στη Wall Street, ενώ συνολικά το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, συνήθως είναι αρνητικό. Οι επενδυτές το γνωρίζουν αυτό και μειώνουν την έκθεσή τους σε μετοχές, όπως άλλωστε έκαναν και χθες, στην πρώτη συνεδρίαση της Wall Street για το Σεπτέμβρη.

Από το 1937, η μέση απόδοση Σεπτεμβρίου του δείκτη S&P 500 και του Dow Jones Industrial Average είναι πτώση κατά 1%, ενώ ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά μέσο όρο 0,5%, σύμφωνα με τα Dow Jones Market Data. Θυμίζουμε ότι και ο Αύγουστος ήταν αρνητικός για τους δείκτες της Wall Street, αν και η ανάκαμψη των τελευταίων συνεδριάσεων και κυρίως η τελευταία εβδομάδα του μήνα, περιόρισε σημαντικά τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με μια ανάλυση από την LPL Financial, τα τελευταία 15 χρόνια που ο S&P 500 έχασε έδαφος τον Αύγουστο, το υπόλοιπο του έτους είδε θετικές αποδόσεις κάθε μήνα. Οπότε, μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί ο Σεπτέμβριος, σε μια συγκυρία κλυδωνισμών και «αναίρεσης» κάθε πρότερων… δογμάτων για τις αγορές.

Χθες πάντως, η Wall Street έκανε αρνητική πρεμιέρα στο μήνα, καθώς τη Δευτέρα είχε αργία λόγω της Ημέρας Εργασίας. Ο DowJones κινδύνευσε να χάσει και τις 26.000 μονάδες ενοσυνεδριακά, φτάνοντας να υποχωρεί περίπου 400 μονάδες ή 1,50%, ενώ στο τέλος έκλεισε με πτώση 285 μονάδων ή 1,08% στις 26.118 μονάδες.

Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.906,27 μονάδες με πτώση 0,69%, ενώ ο δείκτης Nasdaq έκλεισε στις 7.874,16 μονάδες με απώλειες 1,11%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.