ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάχη κεφαλαιοποιήσεων: Οι τράπεζες ξανά στο προσκήνιο

07:28 - 22 Οκτ 2019 | Σχόλια Αγοράς
Μάχη κεφαλαιοποιήσεων: Οι τράπεζες ξανά στο προσκήνιο
Έχοντας πολύ βελτιωμένη εικόνα όλο το τελευταίο διάστημα σ’ ό,τι αφορά την παρουσία τους στο χρηματιστήριο, οι τράπεζες έχουν αυξήσει γεωμετρικά την κεφαλαιοποίησή τους, καθώς πλέον πλασάρονται στις πρώτες θέσεις, έχοντας ανεβάσει συνάμα και την επιρροή τους στο Γενικό Δείκτη.

Η τράπεζα Eurobank (μετά τη συγχώνευση με τη Grivalia Properties) βρίσκεται μόνιμα στην 3η θέση της κατάταξης με αποτίμηση 3,31 δισ. ευρώ, ακολουθούμενη από τον ΟΠΑΠ που έχει κεφαλαιοποίηση 3,18 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 4η θέση.

Στην 5η θέση της κατάταξης βρίσκεται η Alpha Bank με αποτίμηση 2,7 δισ. ευρώ, έχοντας υποσκελίσει τα ΕΛΠΕ που πλέον βρίσκονται στην 6η θέση με κεφαλαιοποίηση 2,54 δισ. ευρώ.

Στην 7η θέση και μόλις 2 εκατ. διαφορά από τα ΕΛΠΕ βρίσκεται πλέον η Εθνική Τράπεζα που μετά και την άνοδο των τελευταίων ημερών έχει αποτίμηση 2,54 δισ. ευρώ, ενώ με το momentum που διατηρεί σύντομα θα περάσει και στην 6η θέση, υποσκελίζοντας τα ΕΛΠΕ. Εύλογα, με τρεις τραπεζικές μετοχές στην πρώτη 7άδα, έχει αλλάξει και το status quo στον επηρεασμό του Γενικού Δείκτη που έχει γίνει ξανά αρκετά τραπεζοκεντρικός…

Θυμίζουμε η Πειραιώς βρίσκεται στην 13η θέση έχοντας αποτίμηση 1,33 δισ. ευρώ, έχοντας καλύψει τεράστια απόσταση από την… 33η θέση που είχε κατέλθει προ περίπου 10 μηνών, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει ράλι περί το 260% εντός του 2019!

Σε κάθε περίπτωση, ο τραπεζικός κλάδος αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς του ελληνικού χρηματιστηρίου και είναι αυτός που με γνώμονα το σχέδιο «Ηρακλής» και τις συμφωνίες των ιδρυμάτων με τα ξένα funds για τα «κόκκινα» δάνεια, μπορεί να αλλάξει επίπεδο όλη την αγορά. Ειδικά αν υπάρξει προσεχώς και αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας που θα σημάνει και αναβάθμιση των τραπεζών ακολούθως… 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.