ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Τα βλέμματα στραμμένα στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας Κύριο

14:07 - 22 Οκτ 2020 | Σχόλια Αγοράς
Χρηματιστήριο: Τα βλέμματα στραμμένα στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας
Σε πτωτική τροχιά παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τράπεζες και τα εμποροβιομηχανικά blue chips να παραμένουν αρνητικοί πρωταγωνιστές παρά τον περιορισμό των πρωϊνών απωλειών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,64% στις 616 μονάδες, ενώ η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 24 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης μειώνεται 0,57% στις 1.454 μονάδες, με το Mid Cap να καταγράφει πτώση 0,86% στις 896 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,58% στις 281 μονάδες.

Η επενδυτική άπνοια και η απουσία ορίζοντας παραμένουν τα βασικά χαρακτηριστικά της συνεδρίασης, ωστόσο το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στις αυριανές ανακοινώσεις για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή αναμένονται οι ανακοινώσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης Standard & Poor's και DBRS, οι οποίοι θα δημοσιοποιήσουν τις νέες ετυμηγορίες τους, μετά και τις ανακοινώσεις για το ΑΕΠ β’ τριμήνου καθώς και για την πορεία του τουρισμού το κρίσιμο διάστημα του καλοκαιριού.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και του αντίκτυπου της πανδημίας πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο, ενώ αύριο αναμένονται οι εκτιμήσεις για το 2021.

Στο πεδίο των συναλλαγών, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι ΦΟΥΡΛΗΣ (-3,06%) και ΒΙΟΧΑΛΚΟ (-2,84%).

Απώλειες άνω του 1% σημειώνουν οι ΕΛΠΕ, ΕΘΝΙΚΗ, AEGEAN, MOTOR OIL, OTE και ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ενώ πτωτικά κινούνται επίσης οι ΑΛΦΑ, EUROBANK, JUMBO, LAMDA, TITAN, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ και ΟΛΠ.

Θετικά κινούνται οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Αμετάβλητες παραμένουν οι ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και ΣΑΡΑΝΤΗΣ.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:06 - 22 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.