ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Υποτονική άνοδος-Πτώση 1,27% ο γενικός δείκτης σε εβδομαδιαία βάση Κύριο

17:51 - 23 Οκτ 2020 | Σχόλια Αγοράς
Χρηματιστήριο: Υποτονική άνοδος-Πτώση 1,27% ο γενικός δείκτης σε εβδομαδιαία βάση
Mε εβδομαδιαίες απώλειες 1,27% για το γενικό δείκτη και μείωση της κεφαλαιοποίησης κατά 377 εκατ. ευρώ στα 43,194 δισ. ευρώ ολοκληρώθηκε η προτελευταία χρηματιστηριακή εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Το Χρηματιστήριο παραμένει έρμαιο στη διάθεση των πωλητών χωρίς σημάδια ανάκαμψης. Όπως σημειώνει στην εβδομαδιαία του ανάλυση ο κ. Μάνος Χατζηδάκης επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Beta χρηματιστηριακής, "τα τεχνικά δεδομένα γέρνουν πλέον υπέρ των πωλητών οι οποίοι μετά από έξι μήνες συσσώρευσης δείχνουν να ξαναπαίρνουν το πάνω χέρι.

To τελευταίο οχυρό των αγοραστών βρίσκεται στις 585 μονάδες όπου εντοπίζεται ανοδικό χάσμα διαφυγής από τον φετινό Απρίλιο όταν σταδιακά άρχιζαν να ανακαλούνται τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας".

Ο γενικός δείκτης στη συνεδρίαση της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου 2020 έκλεισε με κέρδη 0,56% και διαμορφώθηκε στις 612,32 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 33,87 εκατ. ευρώ εκ των οποίων η αξία των πακέτων αφορούσε κεφάλαια ύψους 1,33 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει η Euroxx, η ελληνική αγορά μετοχών παραμένει πολύ μακριά από τα επίπεδα πριν από τον Covid-19 με τον Γενικό Δείκτη να έχει σημειώσει πτώση της τάξης του 34% (και έχοντας υποαποδώσει σημαντικά έναντι της υπόλοιπης Ευρώπης.

Η αβεβαιότητα σχετικά με την πανδημία και οι γεωπολιτικές εντάσεις αναμένεται να διατηρήσουν τη συναλλακτική δραστηριότητα και την κεφαλαιοποίηση της αγοράς σε χαμηλά επίπεδα για το υπόλοιπο του 2020, ενώ οι ελληνικές εταιρείες εμφανίζονται διατακτικές ειδικά όσον αφορά την εισαγωγή νέων εταιρειών στην αγορά (IPOs) και τις εκδόσεις κοινών μετοχών (SCIs).

Οι μετοχές της Coca Cola, Μytilineos, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan και ΟΠΑΠ σημείωσαν άνοδο 1%  ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν και οι Aegean, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, Eurobank, Λάμδα, ΔΕΗ και ΟΛΠ.

Aντίθετα με πτώση 2,44% έκλεισε η Jumbo, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση σε Φουρλή, ΕΧΑΕ και Motor Oil. 

Ανέστης Ντόκας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.